KÉSSEL TÁMADT A FIÁRA

Testi sértés bűntettében bűnösnek találta a bíróság azt a karcagi férfit, aki egyik éjjel karon szúrta fiát egy késsel.

A bíróság a vádlottat 1 év 6 szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2024. augusztus 27-én életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az 52 éves büntetlen előéletű férfival szemben, aki a vád szerint 2023. október 15-én hajnalban karcagi otthonukban előbb berúgta fia szobájának ajtaját, majd egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel olyan erővel szúrta meg az ágyában álmából felriadó fiatalembert, hogy a karjába mintegy 8 centiméter mélyen beleállt a kés, és letört a markolata. A vádlott a vádirat szerint azért támadt a gyermekére, mert a fiú néhány órával korábban nem állt ki ittas apja mellett, amikor a biztonsági szolgálat kötekedő viselkedése miatt kivezette az egyik helyi szórakozóhelyről, majd, amikor az apja emiatt otthon kérdőre vonta, és az öklét felemelve megindult felé, hogy a támadását elhárítsa, megütötte az apját. Az ügyben megtartott előkészületi ülésen a vádirat ismertetésére a vádlott kihallgatására is ítélethozatalra került sor.

Az előkészítő ülésen jelen volt a vádlott fia is, aki azóta rendezte a dolgot édesapjával. Kapcsolatuk jól működik, megbocsátott édesapjának. Hozzátette azóta nincsenek alkoholproblémái sem. A vádlott nem kívánt az ügyben vallomást tenni. Beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalásról való jogáról. Az ügyész perbeszédében elmondta, hogy a vádlott egy viszonylag nagyméretű konyhakéssel és nagyerővel próbálta megszúrni fiát, olyan helyen, ahol akár létfontosságú szervet is érinthetett volna a szúrás. Emiatt akár életveszélyes állapotba is kerülhetett volna a sértett. A védőügyvéd a következő enyhítő körülményeket említette meg az ügyben.

Az ítélethirdetés után az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért a vádlott és védőügyvédje tudomásul vette az ítéletet, így az ítélet nem jogerős. Ha az ügyész fellebbez akkor a végső döntést a Szegedi Ítélőtábla fogja meghozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.