MEGMENTETTE AZ EPIPEN

Az óvónők határozottságának, a mentőorvos elhivatottságának és egy kislány hősiességének köszönhető, hogy nem lett végzetes kimenetele egy darázscsípésnek Kabán.

Zoét az óvodaudvaron csípte meg a rovar, a kislány allergiás a csípésre.

Most már megkönnyebbülten mutatja a mentőktől kapott bátorságmacit Zoé. A kislányt ennek a kabai óvodának az udvarán csípte meg egy darázs.

BORBÁS ANITA:
- Darázs még nem csípte meg soha, ezt vérből állapították meg, mert hathónapos korában vettem észre rajta azt, hogy amikor megcsípte a szúnyog, akkor neki nem bepirosodott és felhólyagosodott, hanem begennyesedett. Tehát egy gennyes hólyag jött elő nála minden csípésnél. És én elvittem szakorvoshoz és ő mondta azt, hogy őszerinte ez allergia lehet, de vizsgáljuk ki. Először csináltak nála karcolásos allergiavizsgálatot, ott semmit nem mutatott ki és utána vérvizsgálat, tehát vérvétel volt és ott derült ki, hogy szúnyogra, méhre, darázsra, lódarazsakra, rovarokra allergiás.

A rovarcsípés ájulással, fulladással járó tüneteket idéz elő az arra allergiások szervezetében. Zoé is rosszul lett a csípés után, az óvónők azonban azonnal beadták neki az Epipen nevű szert, amelyet a kislány mindig magánál tart. Hívták a mentőket, értesítették az édesanyát is, hogy baj történt. Mivel az anya vidéken dolgozik, így aznap a dédimama ment a kislányért az óvodába.

BORBÁS ANDRÁSNÉ:
- A másik óvónéni az ugye a 112-vel vonalban volt, ő ide is adta a telefont, mikor megérkeztem, bemutatkoztam neki, mondta, hogy mit csináljunk. Én nagyon aggódtam, borzasztóan, én legszívesebben beoltottam volna a másik injekcióval is, ugye kettő van. De azt mondta a hölgy, hogy ne terheljük egyelőre a szervezetét, pár perc, oszt ott van a mentő. Hát, körülbelül három- négy perc múlva ott is volt a mentő. Orvossal ellátva, tehát szakszerűen. Ő azonnal hozta be az orvosi műszereket, vizsgálni. Nagyon nagyon odatette magát a fiatal doktor úr, le a kalappal előtte, mert a szavából sugárzott az a nyugalom, az a segítőkész, tehát nem tudom szavakba önteni, amit akkor én ott átéreztem.

A kislányt a mentők a Debreceni Klinika gyermek sürgősségi osztályára szállították, ahol szakszerű orvosi ellátást kapott. Néhány órára még megfigyelésre bent tartották, majd hazaengedték.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek