MAJDNEM HALÁLOS ÜTÉS A TELEFON MIATT

Az eltűnt telefonját kereste ismerősén, aki ezt annyira zokon vette, hogy úgy megütötte a sértettet, hogy megrepedt a lépe.

Az életveszélyt az idejekorán érkező orvosi beavatkozás hárította el. Az eset 2022. októberében történt Cibakházán. Az ügyben most született ítélet a bíróságon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. június 30-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 23 éves büntetlen előéletű fiatalemberrel szemben, aki a vád szerint Cibakházán úgy megvert egy másik fiatal férfit, hogy közvetlen életveszélyes sérülést, léprepedést szenvedett, ami miatt a sérült szervet el kellett távolítani, és az életveszélyt az idejekorán érkező orvosi beavatkozás hárította el. A vád szerint a két fiatal két nappal korábban a sértett otthonában még együtt szórakozott, és a súlyos eredménnyel végződő verekedés azért alakult ki közöttük, mert a sértett telefonja eltűnt, és a vádlottat gyanúsította meg azzal, hogy ellopta azt. Az ügy újabb tárgyalással folytatódott, ahol vádlott a bűnösségét elismerte. Az ítéletet Dr. Nagy Orsolya bíró hirdette ki.

Dr. Nagy Orsolya bíró
- M. Alex vádlott bűnös testi sértés bűntettében. Ezért a bíróság M. Alex vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítéli. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata börtön. A bíróság a M. Alex vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés végrehajtását négy évi próbaidőre felfüggeszti. A bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje tartamára elrendeli M. Alex vádlott pártfogó felügyeletét. A vádlott a vele szemben kiszabott szabadságvesztés büntetésből, annak végletes esetén legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napon, bocsájtható feltételes szabadságra. A bíróság a szabadságvesztés ellenőrzése esetén a vádlott által előzetes fogadtatásban töltött időt a kiszabott szabadságvesztésre beszámítja.

A bíró megindokolta az ítélethozatalt és az enyhítő és súlyosító körülményeket is kiemelte, melyeket figyelembe vettek döntéskor.

Dr. Nagy Orsolya bíró
- Enyhítő körülmény volt a legutóbbi tárgyaláson tett beismerő vallomása és megbánó jellegű nyilatkozata. Az, hogy van egy bizonyos sértetti közrehatása, hogy a sértettnek volt egy kihívó magatartása, ugyanakkor nyomatékos enyhítő körülmény volt a sértett megbocsátása. Ugye elmondta, hogy nem haragszik már önre, igazándiból egy baráti dolognak tartotta ezt az egészet, barátok közötti öklözésnek. Azonban itt van egy nagyon súlyos sérülés, és ugye tudjuk, hogy az az orvosszakértői vélemény, hogy csak az azonnali sürgős lépkivétel mentette meg az sértett életét.


A bíróság nyomatékosan enyhítő körülményként vette számításba, hogy a vádlott személyi körülményeiben több pozitív jellegű változás történt. Ki tudott szakadni Tiszaföldvárról, elköltözött, élettársa lett, párjával gyereket várnak, és hogy már dolgozik. A bíróság álláspontja szerint azonban indokolt, hogy a négyéves próbaidő alatt a fiatal férfit egy pártfogó felügyelő kísérje végig.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek