FEGYHÁZ VÁRHAT A SZOLNOKI FÉRFIRA

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben,

aki egy szétnyitható borotvával fenyegetve egymás után kétszer is kirabolta ugyanazt a férfit.

A vád szerint a férfi 2024. március 23-án, a késő esti órákban megjelent Újszászon, egy elhagyatott háznál, ahol az egyik szobában éjszakázott rendszeresen egy 53 éves férfi. Neki először azt mondta, hogy őt kirabolták, és az elkövető abba a házba szaladt be. Erre az ott tartózkodó férfi közölte, hogy oda biztosan nem ment be senki. Ezután a férfi egy cigarettát kért tőle, majd kezében egy szétnyitott borotvával arra szólította fel, hogy adjon neki pénzt, mire a sértett cigarettát adott neki. Ekkor a férfi közölte vele, hogy addig van ideje pénzt adni neki, amíg elszívja a cigarettát, és ha nem lesz meg a pénz, elvágja a nyakát.

Ezután át is kutatta a sértett kabátját, és a zsebében lévő szemüvegtokból elvette az abban talált 500 forintot, közben megfenyegette, hogy ne merjen szólni senkinek, különben elvágja a torkát, majd elment.

Másnap este újra találkozott a két férfi Újszászon, és a vádlott ismét pénzt kért a sértettől, aki a korábbi fenyegetések miatti félelmében a nála lévő 600 forintot és egy doboz sört is átadott neki.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és – a rabolt összeg erejéig – vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a férfi letartóztatásban várja a döntést.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek