HÚSVÁGÓ BÁRDDAL FENYEGETTE MEG A RENDŐRÖKET

Húsvágó bárddal a kezében fenyegette meg a rendőröket egy férfi Jászladányban. Az ügyben előkészületi ülést tartottak a Szolnoki Törvényszéken, ahol a vádlott beismerte bűnösségét.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2024. június 27-én emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a 23 éves büntetlen előéletű fiatalemberrel szemben, aki a jászladányi családi házuk nyitott kertkapujában állva egy 20-25 cm élhosszúságú, 10-15 cm lapmagasságú és 10-15 cm hosszú nyelű húsvágó bárdot a feje fölé emelve, majd azzal a vele szemben intézkedő rendőrök felé csapkodva, az eljáró járőröket azzal fenyegette, hogy megöli őket. Ezután a kezébe vette négyéves kislányát, és egyik kezében a gyermeket, a másikban a bárdot fogva folytatta a fenyegetőzést. Az ügyben kitűzött előkészítő ülésen a vádirat ismertetésére és a vádlott kihallgatására került sor. A vádiratot a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség részéről Dr. Meló Tamás ismertette, aki elmondta, hogy milyen büntetést érdemel a vádlott az ügyészség szerint.

Dr. Meló Tamás Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség
- Abban az esetben, hogyha S. Márk az előkészítő ülésen, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról való jogáról, abban az ügyben indítványozza, hogy a bíróság ítélje őt, ötévi börtönfokozatú szabadságvesztésére, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A fiatal férfi azzal védekezett, hogy azért követte el tettét, mert pont akkor veszett össze akkori párjával és emiatt feldúlt állapotban volt. Azonban az orvos szakértők azt állapították meg, hogy a fiatal férfi szervezetében az eset idején „kristály” vagy „crack” fantázianevű kábítószer volt és ez is hatással lehetett a viselkedésére. A vádlott végül elfogadta az indítványt, valamint lemondott a tárgyalás jogáról. Dr. Ivanov Dömötör bíró hirdette ki az ítéletet.

Dr. Ivanov Dömötör bíró
- A 2024. március 19. napjától előzetes fogva tartásban lévő S. Márk vádlott bűnös kettőrendbeli emberölés előkészületének és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, valamint garázdaság vétségével. A bíróság S. Márk vádlottat halmazati büntetésül öt év szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztés végrehajtási fokozatát börtönben határozza meg. A kiszabott szabadságvesztésbe beszámítja a 2024. március 19. napjától 2024. szeptember 9. napjáig előzetes fogva tartásban eltöltött időt. S. Márk vádlott a szabadságvesztés büntetésből legkorábban a kiszabott büntetés kétharmad részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A védőügyvéd enyhítést kért, illetve kezdeményezte a kényszerítő intézkedés megszüntetését. A jogerős döntést másodfokona Szegedi Ítélőtáblán fogják kihirdetni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek