TÖBB EZER DARÁZS LEPTE EL A SZOBÁT

Nem lehetett kilátni a gyerekszoba ablakán, nappali sötétséget okozva, annak a szolnoki lakóháznak a helyiségében, ahol a semmiből egyszerre csak több ezer darázs jelent meg.

Fényes nappal, teljes sötétségbe borult egy szolnoki család gyerekszobája. Egészen döbbenetes látvány fogadta a helyiségbe betérő anyukát, ugyanis több ezer darázs lepte el a kisfia szobáját.

Győrfi Dalma
- A fiam egyszer csak kiabált, hogy Anya, tele van a szobám darázzsal. Én azt hittem, hogy egy pár darázsról van szó, úgyhogy naivan egy ilyen jó kis lefújóval elindultam, hogy majd kiírtom őket. Beléptem a szobába, ahol most tartózkodunk. Egy pár darázs volt előttem mondom jó, hát lefújom. Mikor kicsit beljebb jöttem körülbelül egy olyan méterrel, akkor az volt az első gondolatom, hogy miért van itt ilyen sötét? Nem szokott sötét lenni. Ez egy világos szoba, hatalmas nagy ablakkal. Jobbra néztem, és az ablakot megláttam, tele volt. Olyan volt
tényleg, mint egy rosszabb horrorfilmben. Az ablak teljesen tele volt darázzsal, szinte ki sem lehetett látni.

A darazsak a szoba plafonjába fészkelték be magukat. Szinte már teljesen átfúrták és így kezdtek beszállingózni a szobába, aztán pedig teljesen ellepték a helyiséget. Győrfi Dalma előszőr a tűzoltókat hívta, egy szakember pedig méreggel lefújta őket.

Győrfi Dalma
- Másnap reggel, amikor bejöttünk, akkor le kellett bontani a plafont teljes mértékben, mert alatta volt ez a darázsfészek. Ez több emeletes volt, tehát leterítve körülbelül egy négyzetméteres volt. Én még ilyet nem láttam. Nem is értek ehhez, de az biztos, hogy azt mondták a szakemberek, hogy ezt valószínűleg több hónapja építették.

Győrfi Dalma a felfordulás és a pánikhelyzet közepette egy darázsba is belelépett, ami megcsípte. Mivel nem allergiás a csípésre, nem jelentkezett nála semmilyen rosszullét, de a biztonság kedvéért a mentők beszállították a Hetényi Géza Kórházba kivizsgálásra. Ott derült ki, hogy kisebb szívritmuszavar jelentkezett nála. Azt nem tudták megmondani neki, hogy a darázscsípés okozta vagy pánikhelyzet. Hoksári László háziorvos elmondta, hogy egy darázs a méhekkel ellentétben nem csak egyszer, hanem többször is megtudja szúrni a fullánkjával az áldozatot. Ilyen sok darázs egy helyen, pedig nagyon nagy veszélyt jelenthet.

Hoksári László háziorvos
- Nagy mennyiségű darázscsípés bárkire veszélyes lehet, de akik allergiások erre, akár egy csípéstől is életveszélyes állapotba kerülhetnek. Ahol várható, hogy ilyen élősködők vannak, de valamilyen ok miatt nem sikerül mindet kiirtani, akkor fel kell készülni az ott lakoknak ilyen helyzetekre. Allergiásoknak érdemes beszerezni az allergia elleni injekciót, amit önmagának is be tud szúrni valaki. Mindenféle előképzettség nélkül elvégezhető. Odatartjuk, akár ruhán keresztül. Meg kel nyomni a végét, ez bejuttatja a megfelelő mennyiségű ellenanyagot, ami megszünteti a sokkos állapotot és így túléli az allergiás a darázscsípést.

Győrfi Dalma a legnagyobb közösségi oldalon is megosztotta a velük történt rendkívüli eseményeket. Másokat is figyelmeztetni szeretett volna ezáltal, hogy előzzék meg a nagyobb bajt. Szinte észrevétlenül költözhetnek be darazsak ezrei, az otthonunkba anélkül, hogy tudnánk róla. Mindenki legyen résen és próbálja meg észrevenni a darázskolónia jelenlétére utaló jeleket.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek