REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

Egyre- másra bukkannak macskatetemekre ebben a családi házas szolnoki övezetben a lakók. Ismeretlen állatkínzó mérgezheti a környék macskáit. Az esetről már több hír, illetve közösségi médiás poszt is megjelent.

ABONYI MÓNIKA, alapító, Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány:
-Rendkívül fölháborít a dolog, ugye arról nem beszélve, ahogy itt a cikket olvastam, hogy halomra öli a kóbor macskákat, illetve a gazdás állatokat. Én véleményem szerint a kóbor cicát, azokat csak akkor lehet megfogni, hogyha betegek, vagy gyengék. Egyébként nem tudja megfogni. Tehát itt sok gazdás állatról van szó és a gazdás állatokat ugye könnyű megfogni, mert hozzászoknak az emberhez. Mert ugye gazdája van. Az én elképzelésem az ezzel kapcsolatban, hogy ezeket az állatokat azért hordja egy helyre, hogy elrettentse az utca lakóit, illetve, hogy megmutassa nekik, hogy ő erre képes, tehát ijesztgetés. És az, hogy megöli őket, én inkább arra gyanakszom, hogy ezeket a macskákat kutyákhoz viszik el és a kutyákat trenírozzák. Vadítják ezekkel a szerencsétlen állatokkal.


A szolnoki gyepmesteri feladatokat is ellátó cég munkatársai gyűjtik be a zsákokba rakott macskatetemeket.

MOLNÁR LAJOS, szóvivő, NHSZ Zounok Zrt.:
-Nem tisztünk megvizsgálni azt, hogy valóban mérgezés történt-e, ez az állategészségügy feladata. Abban az esetben, ha nagymennyiségű tetemet kell összegyűjtenünk. Egyébként pedig összegyűjtés után természetesen megfelelő módon kezeljük a tetemeket.

Miközben folyik a rendőrségi nyomozás, az állatvédelmi alapítvány önkéntesei is informálódnak a környéken, hogy ki lehet a most még ismeretlen állatkínzó.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek