Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA A KATOLIKUS TEMPLOMBAN

Rendhagyó énekóra volt a zenei világnaphoz kapcsolódva a római katolikus templomban a Györffy István Katolikus Általános Iskola ötödikes és hetedikes diákjainak.


A rendhagyó énekórát  Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus tartotta, akit a diákoknak Borsosné Herczegh Judit igazgatóhelyettes mutatott be.
Mint elhangzott, a hódmezővásárhelyi születésű művész érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett 1980-ban zongoraművész és tanári diplomát. Tanulmányait követően gyakran vett részt Bruno Leonardo Gelber és Vásáry Tamás mester-kurzusain. Tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja, 12 éven át tanított zongorát és kamarazenét a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében. Szólistaként és kamaraművészként az elmúlt évtizedekben több mint 3500 alkalommal lépett a közönség elé itthon és a világ számos országában.


A karcagi templomi koncertjén elhangzott művek előtt azok történetéről is szólt a diákoknak Hegedűs Endre, aki négykezest is játszott feleségével, Hegedűs Katica zongoraművésszel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14