MELLKASON SZÚRTA ÉLETTÁRSÁT

Egy tiszaföldvári nő egy veszekedés során késsel mellkason szúrta élettársát, ezzel életveszélyes sérülést okozva neki. Az ügyben most ítélet született.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2024. május 17-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal az 51 éves büntetlen előéletű nővel szemben, aki a vád szerint 2023. augusztus 20-án délelőtt 10:00 óra körül tiszaföldvári otthonukban, egy veszekedés során, egy 9,5 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta élettársát, majd azonnal értesítette a mentőket, kiérkezésükig élettársa mellett maradt, és a mentőszolgálat telefonon adott utasításai alapján igyekezett őt ellátni. A férfi életveszélyes sérülést szenvedett és életveszélyes állapotba került, amit az időben megkapott orvosi ellátás hárított el. Az ügyben a napokban előkészítő ülést tartottak melyen a vádiratot Harasztiné dr. Bacsa Ágnes ügyész ismertette.

Harasztiné dr. Bacsa Ágnes ügyész
- A vádlott bántalmazásának következtében a sértett a mellkas bal oldalán, a kulcscsont középső vonalától kissé kifelé, kb. 3-4. borda magasságában 2-3 cm-es felfelé irányuló szúrt sebzést szenvedett el. A sértettet kórházba szállították. A szúrt sebzés 8 napon túl gyógyuló sérülés, melynek tényleges gyógytartalma 2-3 hétre tehető. A sérülés anatómiai elhelyezkedésére, az elkövetési mechanizmusra, az elkövetés eszközének fizikai tulajdonságaira, a ténylegesnél súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna, így például nagyobb tüdősérülés, nagy érsérülés, a szív sérülése, melyek a sértett halálát is okozhatták volna, azok elmaradása a véletlenen múlott.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és vállalta a felelősséget minden tettéért. Hozzátette az alkoholproblémai is rendeződtek. Az ülésen jelen volt a sértett is, aki elmondta, hogy megbocsátott a vádlottnak és rendeződött azóta a viszonyuk. Arra kérte a bírót, hogy vegyék figyelembe ezt is az ítélethozatalkor. Az ügyész és a védőügyvéd is egyöntetűen állította, tekintettel arra, hogy vádlott büntetlen előéletű és mára már lemondott az alkoholról enyhítő körülményként vegye figyelembe a bíróság. Az pedig továbbra is súlyosbítja az esetet, hogy alkoholos befolyásoltság alatt követte el a tettét. Az ítéletet Dr. Nádor Zoltán bíró hirdette ki.

Dr. Nádor Zoltán bíró
- B. Andrea Magdolna bűnös testi sértés bűntettében. A bíróság a vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítéli. A szabadságvesztés végrehajtását három év próbaidőre felfüggeszti. A szabadságvesztést annak esetleges végrehajtása esetén börtönben rendeli végrehajtani, abból a vádlott feltételes szabadsága nem bocsátható.

A bíróság megállította, hogy a vádlott a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek