HALÁLRA VERTE IDŐS SZOMSZÉDJÁT

Brutális gyilkosság történt Öcsödön. Egy fiatal kamaszfiú bántalmazott egy idős férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt indítványozta annak a 16 éves öcsödi fiatal fiúnak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 10 éves testvérével átment a szomszéd bácsihoz, aki behívta őket a házba.

Dr. Ocsovai Ágnes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő
- A fiatal a házban fellelt vájlingot, seprűnyelet, gereblyét magához vette, és azzal nagy erővel ütlegelte, folyamatosan bántalmazta az idős sértettet. Ezt követően kiment a ház udvarára, onnan behozott egy téglát, és ezzel tovább folytatta a sértett bántalmazását, olyan erővel, hogy a tégla kettétört. A fiú ezután a férfi zsebéből 103 ezer forintot kivett, és testvérével együtt a helyszínt elhagyták. Az idős férfi a bántalmazás következtében életét vesztette.

Az idős férfit minden szomszéd és helyi lakos jól ismerte. Egy utcában élő nő elmondta, hogy sajnos többször is kihasználták már az idős bácsi kedvességét.

Szegény Lajosné
- Azt hallottam, hogy tegnap fizették a nyugdíjat. Lehet, hogy kifigyelték, mert sokszor gyerekekhez is szólt, mindenkihez barátságos ember volt. De máskor is volt már olyan, hogy bementek hozzá, beugrottak a kapun, meg ilyenek.

Ez a férfi is jól ismerte az idős bácsit.

Ambrus Zoltán
- Egy szeretetre méltó bácsika volt, úgyhogy mindenkit megdöbbentett az eset.

A gyilkosságot elkövető 16 éves fiatal kamaszfiú szülei elmondása szerint súlyos kábítószerfüggőségben szenved.

Bódi Gyula
- Jöttek az ismerőseim, hozták a telefont, hogy keres a fiam, és velem szeretne beszélni. Felhívott és mondta, hogy apa, bajt csináltam, ebből nem tudsz kimenteni. Be fogok menni a rendőrségre, fel kell, hogy adjam magam, mert olyat csináltam apa, ami nem jó. Bementem a gyerekemhez és elmondtam neki, hogy be kell menjünk a rendőrségre és el kell, hogy mondd, hogy mi történt. Elmondta, hogy mi történt, és hogy megbánta, és ezt nem tudja már visszacsinálni. Nagyon szégyelli ezért magát, de már nem tud mit csinálni. Azóta kitisztult, kattogásában tette a drog hatása alatt volt. Amit tett, azért meg kell, hogy szenvedjen.

Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az elkövetés jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől alappal tartani lehet. A gyanúsított kábítószert fogyasztó életmódja miatt, illetőleg arra tekintettel, hogy e cselekmény végrehajtásában is a kábítószerre szükséges pénz megszerzése motiválta, megalapozottan lehet tartani a bűnismétlés veszélyétől is. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a letartóztatást, a döntést a gyanúsított és a védő is tudomásul vette. A döntés a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzéséig nem végleges.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek