SENKI NEM JÁRT JÓL AZ APA TANÁCSÁVAL

Egy szolnoki férfi egy nézeteltérés során a saját, kiskorú lányát biztatta, hogy ő szúrja meg a késsel a férfit, mert őt nem büntetik.

Erre a lány elő is rántott egy kést a táskájából, majd egyszer a vállán, a lapocka tájékán megszúrta a sértettet. Az ügyészség most emelt vádat ellenük.

A vád szerint 2023. augusztus 22-én délután, Szolnokon, családi vita alakult ki egy szolnoki férfi lakóhelyén. A vita az udvaron dulakodásig fajult, amikor a vitát kezdeményező családtag telefonon odahívta a fiát, a vádlottat, akivel együtt érkezett a lánya is, a másik vádlott. Ők is bekapcsolódtak a szóváltásba, melynek során az apa azt kiabálta a lányának, hogy ő szúrja meg a késsel a férfit, mert őt nem büntetik.

Erre a lány a nála evőeszközként a táskájában lévő, 9 cm pengehosszúságú konyhakéssel egyszer a vállán, a lapocka tájékán megszúrta a sértettet.

A férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban az elkövetés eszköze és a megszúrt testtájék alapján a cselekmény alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az apa a 16 éves gyermekének erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette azzal, hogy lányát a bűncselekmény elkövetésére rávette.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg a szintén büntetlen fiatallal szemben próbára bocsátásra és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek