SÍROKAT RONGÁLTAK TÖRÖKSZENTMIKLÓSON

Több sírhelyet is megrongáltak ismeretlen elkövetők a törökszentmiklósi temetőben. A helyieket megrázta és feldühítette az eset.

Lehangoló látvány fogadta a törökszentmiklósi református temetőbe érkezőket. A hozzátartozók nyughelyét felkeresők vették észre, hogy egyik éjszaka több sírt is megrongáltak.

GŐZ IMRE:
- Én tegnap néztem meg, én akkor láttam először ezt a sírt. Ugye a másik soron ott kint, kijjebb ott a testvéremnek van a feleségének a sírhelye. Ott is le van, annak is le van döntve a fejrésze, úgyhogy hát egyik oldala összetört a gránitnak, meg ugye rá van bukva a fejrész. Hát ez elég csúnya munka. Hogy lehet ilyet csinálni? Miért nincs a temető, mindenfele csinálják a kamerákat, miért nem kamerázzák be a temetőt? Miért nem zárják be este hét órakor a temetőkapukat?

A helyieket érthetően megrázta az eset. Elmondásuk szerint eddig csak néhány viráglopás fordult elő a sírkertben, ilyen pusztításra nem emlékeznek. Az okozott anyagi kár többmillió forint.


- Nagyon nagyon nagyon megvétkezem őket, akik ezeket csinálják. Mert tényleg sokat dolgozunk azon, hogy a sírok rendben legyenek, szépek legyenek, amennyire csak tudjuk és egy ilyen bandák, banda, akik ilyeneket csinálnak, ez nem méltó dolog.

Egy sírhely megcsináltatása akár milliós kiadás is lehet, a sírrongálások pedig nagyon komoly lelki fájdalmat is okoznak a hozzátartozóknak. Szeretteik nyughelyének meggyalázása, tönkre tétele jóval több, mint az anyagi kár.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek