ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS A VÁROSHÁZÁN

Ünnepi testületi üléssel emlékezett az államalapítás ünnepére Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is.

Az eseményen adták át a város kitüntetéseit is azoknak, akik hosszú idő óta kiemelkedő munkát végeznek, illetve végeztek a város érdekében.

Augusztus huszadika a magyarság legnagyobb össznemzeti ünnepe. Az anyaországban, a Kárpát-medencében és mindenütt a világon, ahol magyarok élnek ünnepségekkel emlékeznek a jeles napra. Karcag városa ünnepi testületi ülésen köszöntötte és ismerte el azon személyek munkáját, akik évek óta kiemelkedő munkát végeznek a város érdekében.

A képviselő- testület döntése értelmében a Nagykunság, valamint Kisújszállás város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért, a Nagykunság hírének öregbítéséért „Nagykunságért” Díjat adományozott Kecze Istvánnak, Kisújszállás polgármesterének.

A város érdekében végzett munkája elismeréseként Karcag Város Díszpolgára kitüntető címet kapott Pánti Ildikó nyugalmazott iskolaigazgató, aki ötödik ciklusban önkormányzati képviselő.

PÁNTI ILDIKÓ: Csak azt tettem, amit az elmúlt évek- évtizedek alatt tennem kellett. Hiszen az életem a városhoz kötődik. Kezdetben úgy, mint pedagógus egy iskolához, szeretett Györffy István iskolához kötött a pedagógus pályám. Kedves kollégáimhoz és magához ahhoz a sok- sok emlékezetes, kedves diákhoz, akiket taníthattam és akik mindenkor elfogadták a segítséget.


A város érdekében tanúsított meghatározó tevékenységéért „Pro Urbe” díjat vehetett át az ünnepi testületi ülésen Sári Kovács Szilvia, Karcag Város alpolgármestere.


Ugyancsak „Pro Urbe” kitüntetést vehetett át Szentesi Lajos, a Karcagi Református Egyházközség főgondnoka.


A város társadalmi és kulturális életében betöltött hagyományőrző és értékteremtő szerepéért Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke részére Karcagért Emlékérmet adományozott.


Karcagért Emlékérmet vehetett át Kasuba Jánosné könyvtáros-tanár.

A város és intézményei támogatása érdekében végzett jelentős szerepéért Dr. Sütő Mihályné nyugdíjas pedagógus részére Karitatív tevékenységért díjat adományozott az önkormányzat.

A karcagi képviselő- testület karitatív tevékenységéért díjat adományozott a 2010 óta működő Kátai Medi Song Kórusnak.

KÁTAINÉ NYAKÓ EDIT, kórusvezető: Kezdetben kisebb társaság volt, most már tizenöt- tizenhét főt számlál, igyekszünk egymás társaságát élvezve zenei felfrissüléssel úgymond a kiégés-szindróma ellen küzdeni és ennek köszönhetően több fellépésünk volt Karcagon, a megyében, az országban és büszkén vállaljuk és hirdetjük, hogy hazánkon kívül is.

A város közössége és közigazgatása érdekében végzett tevékenységéért Karcag Város Közszolgálatáért Díjat vehetett át Agócs Lászlóné. Gratulálunk valamennyi díjazottnak.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek