Vádemelés a két tiszasülyi férfivel szemben, akik a gáton majdnem halálra verték befogadott lakótársukat

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat két tiszasülyi férfi – egy apa és fia – ellen,

akik tavaly decemberben kis híján halálra vertek egy férfit a tiszasülyi gáton.

A vád szerint a bántalmazott férfi ideiglenesen az egyik vádlott tiszasülyi ingatlanában lakott, ahol ott élt a másik vádlott is a családjával.

A sértett és az idősebb vádlott 2023. december 26. napján összevitatkoztak, mire a sértett személygépkocsival a Tiszasüly külterületén lévő Sajfoki zsiliphez hajtott.

A közöttük lévő konfliktus megbeszélése, illetve a gépjármű visszaszállítása érdekében a két vádlott, és két másik férfi délután 14 óra körül a férfi után mentek a gáthoz, ahol a fiatalabb vádlott azonnal ököllel ütlegelni kezdte az autóban ülő sértettet. Bántalmazás közben a vádlottakkal együtt érkező egyik férfi próbálta ugyan a sértettet az autóból kimenekíteni, azonban ez nem sikerült. Addigra az idősebb férfi elővett a gépjárműből egy pajszervasat, és azzal kezdte ütni a mellkasán, térdén, lábán az autóban rekedt férfit.

Amikor a bántalmazással végül felhagytak, a férfi kimenekült az autóból és félelmében a közeli Tisza folyóba menekült, ahova a fiatalabb vádlott kezében egy fejszenyéllel fenyegetve pár méteren keresztül még követte, majd a helyszínről a vádlottak távoztak.

A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Szakszerű orvosi ellátás hiányában a sérülése a halálát is okozhatta volna.

Az ügyészség a vádiratában mindkét férfivel szemben börtönbüntetés, és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni, a két férfi letartóztatásban várja a döntést.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek