Éjjel támadtak egy járókelőre Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta egy szolnoki nő és egy férfi letartóztatását, akik éjjel támadtak egy járókelőre, őt megverték és elvették az értékeit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő és a férfi 2024. augusztus 8-án éjjel Szolnokon, az utcán leszólítottak egy férfit, akitől pénzt követeltek, de ő nem adott nekik.

Ezután a férfi gyanúsított egyik kezével megfogta a leszólított férfi pólóját, a másik kezével ököllel, többször megütötte, majd lerántotta a földre, ahol ököllel tovább ütötte, illetve lefogta, hogy a bántalmazásból ne tudjon szabadulni. Eközben a vele lévő nő többször megrúgta a lefogott férfit, és a bántalmazás közben átkutatta a nadrágzsebeit és abból kivett 50.000 forintot és több száz eurót, illetve a férfi mobiltelefonját.

Ezután a két gyanúsított távozott a helyszínről.

Az ügyészség indítványa szerint mindkét gyanúsítottal szemben – egyikük többszörösen is büntetett, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll, míg másikukkal szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a nyomozás jelenlegi állására figyelemmel a bizonyítás megnehezítésének veszélye is megalapozott.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott még arra is, hogy a gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel sem rendelkeznek, így esetükben a bűnismétlés veszélyes is fokozottan fennáll.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntésével szemben bejelentett fellebbezések okán végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőrfőkapitányság korábban az alábbi linken elérhető tájékoztatást adta az ügyben:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rabloparos-orizetben

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.