STRANDOK ÉJSZAKÁJA

Strandok Éjszakája, avagy éjszaka a strandon. Tizenegyedik alkalommal csatlakozott a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum a Strandok Éjszakájához.

Idén is több százan döntöttek úgy, hogy vízben, vízparton töltik ezt az éjszakáját.

Több százan vártak erre a hanghatásra Európa legnagyobb fürdőjében. A vasak egymáshoz ütögetése ugyanis azt jelentette, hogy pillanatokon belül elindul a fürdő legfontosabb élményeleme, a hullámmedence.

BODA ZSOLT:

- Igazából Debrecenbe mentünk első körben, megnéztük az állatkertet, meg a vidámparkot és akkor utána úgy döntöttünk, hogy megnézzük a fürdőt, mert kíváncsiak voltunk rá és igazából így itt ragadtunk, mert tök jó ez a program, hogy éjszakai fürdőzés, az is már tervbe volt véve, hogy csinálunk majd egyszer egy ilyet és ha már itt voltunk, akkor miért ne.

Hajdúszoboszló is csatlakozott a Strandok Éjszakájához és a szokásoknak megfelelően idén is több százan élvezték a meghosszabbított nyitva tartás, a kedvezményes belépő és a lézershow
nyújtotta lehetőségeket.

BODA ZSOLTNÉ:
- Nem voltunk még itt sose, terveztük már egy jó párszor, hogy eljövünk és most egy ilyen villámlátogatásként itt vagyunk. Itt is ragadtunk ma éjszakára.

Nem ez a lajosmizsei házaspár volt az egyetlen, amely Hajdúszoboszlón ragadt a Strandok Éjszakáján. És ugyancsak nem ők voltak az egyetlenek, akik élvezték a hullámmedencét.


- Szerintem jó, nagyok a hullámok is, meg hát mély a víz ott már a vége felé.

A hajdúszoboszlói fürdő története 1927. június 26-án kezdődött, az első medencét egyre több követte, így lett Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely a Strandok Éjszakájával születésnapját is ünnepelte.

CZEGLE- PINCZÉS ENIKŐ, vezérigazgató:
- Teljesen vegyes a társaság, belföldiek és külföldiek is vannak és több száz emberre számítottunk ma éjszaka. Ilyenkor ugye nem akkora nagy a strand befogadóképessége, mint napközben, amikor is tízezer fölötti vendéget tudunk fogadni, hiszen ilyenkor csak a tradicionális fürdőrész van megnyitva a vendégek számára, de nagyon nagy örömmel láttuk, hogy tömegével jöttek be a vendégek már a nyitáskor.

A fürdő reggel kilenckor nyitott, majd este nyolckor átmenetileg bezárt. Este kilenckor pedig teljes gőzzel beindult a Strandok Éjszakája.


- Nagyon szépek voltak a hullámok, valóban nagyon vidám volt és biztos, hogy később vissza fogok térni- mondja ez a külföldi vendég.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idei volt a tizenötödik Strandok Éjszakája. Ennél jobb időpontot keresve sem lehetett volna találni, hiszen már nem volt kánikula, viszont még kellemes nyári meleg várta az éjszakai fürdőzőket.

VÉGH LEVENTE:
- Tavalyhoz képest kicsit a hőfok is jobb és így láthatólag egyre több vendég is van így az éjszaka folyamán. Szerintem nagyon jó, hiszen munkatársakkal vagyok, így munka utáni kis kikapcsolódás a srácokkal, úgyhogy azt gondolom, hogy egy nagyon jó buliban vagyunk.

Idén minden eddiginél több, hatvan fürdő csatlakozott a kezdeményezéshez. A Strandok Éjszakája idén is hullámverős sikert aratott.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek