GYŰJTENEK A CSALÁDNAK

Három méteres, hatalmas lángokkal égett egy lakóház Körösújfalun. Az ott lakó család otthona lakhatatlanná vált. A település most összefogott, hogy segítsen a bajbajutott hatgyermekes családnak a ház helyrehozásában.

Így néz ki most az a kőrösújfalui ház, amely nemrégiben kiégett. A tűzesethez a szeghalmi és a mezőberényi hivatásos, valamint a komádi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A ház azonban így is teljesen lakhatatlanná vált. Ez a szomszédban lakó férfi még a tűzoltók kiérkezése előtt próbált is segíteni a családnak az oltásban.

Balogh Tibor:

Próbáltuk volna oltani slaggal is, de nem lehetett. Nagy forróság volt. A háromméteres lángok miatt nem lehetett megközelíteni a házat. A gyerekek kiszaladtak. Elzártunk, amit el lehetett, ugye a gázt, meg ezt- azt. Hívták a tűzoltókat rendőrök, kint voltak pillanatok alatt. Szerencséjük volt a szerencsétlenségben, hogy nem volt nagyobb tűz. Úgy látom, hogy ez ház hozzá lett építve, és itt vastagabb a padlás. Gyapot volt rajta, ami nem engedte a tüzet fellobbanni jobban.

A házban egy hatgyermekes család él. Az itt lakó férfi elmondta, hogy nem voltak itthon párjával, mikor az eset történt, csak a gyermekek voltak a házban.

Bíró Károly:

Pont vásárolni voltunk, amikor felhívták páromat, hogy ég a tetőnk.
Tehát nem is voltunk sajnos itthon. Egyszer csak szóltak, hogy ég a
tető. A legnagyobb gyermek kihozta az öccseit meg a húgát a házból,
illetve felhívta az elsősegélyt. A 112-t azonnal hívta. Jöttek is emberek
segíteni, oltani, de mire ideértek a tűzoltók, addigra már akkora volt a
tűz, hogy menthetetlen volt a ház.

A férfi megmutatta a házban, illetve a tetőben
keletkezett károkat.

Bíró Károly:

Itt volt a padlásfeljáró, illetve egy fagrádics. melyen keresztül leterjedt ide a tűz. Azért is szakadt be itt a plafon is mert ott alapból megvolt gyengítve a padlásfeljáró miatt. Továbbá ugye a gáz kéménye is kiszakadt a helyéből. Felrobbant a gázkazán. Leégett. Elméletileg ezt a kis részt ez meg lehet csinálni. Szerencsére a ház nem szenvedett súlyos károkat. A tűzoltók megmondták, hogy csak annyira locsolták a házat és a padlást, hogy éppen el lehessen oltani a tüzet. Vigyáztak a
ház épségére, hogy viszonylag kevés kár keletkezzen.

Az eset nagyon megviselte a gyerekeket. Szerencsére azonban a település egy emberként fogott össze, hogy minél hamarabb helyrehozassák az épületet és visszaköltözhessen a család.

Bíró Károly:

Szerencsére segít nekünk az önkormányzat, az egyik helyi vállalkozó is felajánlott cserepet, illetve faanyagot az újjáépítéshez. Továbbá a vésztői ácsok is felajánlották segítségüket. Egy egész ácsbrigád fog majd érkezni, felépíteni a tetőszerkezetet, illetve a munkahelyem majd segít az újravezetékelésében.

A településen adománygyűjtést is indítottak, hogy segítsék a családot. KörösújfaluFacebook-oldalánjelezték, valamint Szabó Csaba polgármester szintén elmondta, hogy ez az akció több szálon fut. A tárgyi felajánlásokra a közösségi házban számítanak, itt egy kihelyezett dobozban készpénzt ugyancsak fogadnak, de a közösségi portálon megadott számlaszámra is lehet utalni.A család tagjai jelenleg egy önkormányzati lakásban laknak, Lehet őket támogatni pénzzel, építőanyaggal, munkával, különféle tárgyakkal is.

Bíró Krisztina bankszámlaszám:11773339-01720419

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek