RUMMIKUB TÁBOR

Ötödik alkalommal rendezték meg városunkban a rummikub logikai játék szerelmeseinek nyári összejövetelét.

Rejtélyes lapokat osztanak egymásnak, amelyekből különböző stratégiák alkalmazása során lehet értékes pontokat szerezni, adott esetben viszont büntetőpontok is gyűlhetnek. A Déryné Kulturális Központ idén ötödik alkalommal rendezte meg Rummikub táborát, hogy nyáron is közösségi élményt biztosítson azoknak, akik ennek az agykarbantartó játéknak az elkötelezettjei.

KOVÁCSNÉ KEREKES KATALIN, táborvezető
- A vendégek, a táborlakók az Akácliget Fürdő területén kaptak szállást,
a karcagi rummikub tagjai pedig bejárósként vesznek részt a programban. A tegnap este az érkezés a boldog egymásra találás üdvözlése után szalonnasütéssel kezdődött, természetesen a fürdőzést is igénybe vették a táborlakók, ma itt a Sámándobban online- játék kipróbálás, illetve a rummikub játék gyakorlása, a versenyre való előkészület a fő momentum.

Karcagon 2018-ban alakult a rummikub- csoport, kezdetben tíz fővel, ma már több mint harminc tagja van a klubnak. Amelynek célja a leginkább a rablórömihez hasonlítható játék népszerűsítése.

KOVÁCSNÉ KEREKES KATALIN, táborvezető
- Igazából amikor 2018-ban mi bekapcsolódtunk a rummi országos versenyekbe, akkor a kabaiakkal, felsőtárkányiakkal és a budapestiekkel találkoztunk, a balatonfürediekkel kicsit később alakult ki a kapcsolat, de bízunk abban, hogy ez is majd kiteljesedik. A karcagiak közül harminchatan jelennek meg a tábor különböző foglalkozásain.

A rummikubot egyszerre kettő, három, vagy négy fő játszhatja. A komoly logikai készséget igénylő, illetve azt fejlesztő játék ugyan nem vetekszik a sakk, vagy a bridzs népszerűségével, de a világ majdnem minden országában vannak követői. Sőt, háromévente még világbajnokságot is rendeznek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek