SZIKÉVEL TÁMADT

Felzaklatott állapotban, szikével a kezében jelent meg sógornőjénél egy szolnoki nő. Szerinte a sógornő miatt lakoltatták ki a házából, ezért a szikével rá is támadt.

Az ügyben a vádlottat most hallgatták ki újból a Szolnoki Törvényszéken, aki tagadta, hogy rátámadt volna a rokonára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2024. március 22-én előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 63 éves, büntetlen előéletű asszonnyal szemben, aki a vádirat szerint 2023. augusztus 30-án este fél kilenc körül Szolnokon, egy társasházi lakásban, egy 3,5 centiméter pengehosszúságú, kifejezett hegyben végződő szikével ún. sarokkéssel –kishíján megölte sógornőjét (testvére feleségét).
Állítása szerint ők tehetnek arról, hogy kilakoltatták és hogy elvesztette a házát. Az ügyben kitűzött előkészítő ülésen a vádirat ismertetésére és a gyógyszeres kezelés alatt álló vádlott kihallgatására került sor.

dr. Mészáros Anikó főügyészségi ügyész
- R.Ferencné vádlottnak a kórházból való távozását követően nem volt hová hazatérnie, ezért pontosan meg nem határozható időpontban elhatározta, hogy a Szolnokon található ház lakáskulcsát sógornőjétől, T. N. Edit sértettől, annak megölése útján is megszerzi. R. Ferencné vádlott ezért 2023. augusztus 30. napján megjelent sógornője, T. N. Edit sértett lakóházánál. A vádlott tudva, hogy a sértett vele nem hajlandó találkozni, az ötödik emeleti lezárt folyosó részre az egyik szomszédot megkérve bejutott, és jobb kezében egy 3,5 cm pengehosszúságú, hegyben végződő szikét, egy úgynevezett sarokkést fogva, a sértett lakásának ajtaján becsengetett. R. Ferencné vádlott az ajtót belökve rátámadt a nőre, megöllek, add ide a kulcsot kiáltással. A szikével a sértett bal mellkasa irányába, a lentről felfelé tartó döfő mozdulattal szúrt, amely szúrásra a sértett mellkasát a kulcscsont magasságában elérte. A szúrást követően T. N. Edit sértett megpróbálta az ajtón kilökni a vádlottat, azonban ez nem sikerült. R. Ferencné vádlott a lakás előszobájában újra a sértett nyaka felé szúrt, továbbra is megölését hangoztatva.

Az első szúrás a sértettet a bal mellét érte. A második szúrást követően a sértett segítségét kiabálva megpróbált kimenekülni, azonban őt a vádlott a pólójánál fogva visszarántotta, amely rántás következtében a ruhanemű el is szakadt. Ezt követően az előszobában a dulakodás során a vádlott a szikével ismét a sértett nyaka irányába szúrt. Tekintettel az elkövetés eszközére, a célzott testtájékra, az alkalmazott erőre, a bántalmazás alkalmas volt a ténylegesen keletkezettnél súlyosabb, nagyobb sérüléssel járó életveszélyes sérülés okozására is. A ténylegesen bekövetkezettnél súlyosabb sérülés keletkezése a sértett aktív védekező magatartása következtében maradt el. Az előkészítő ülésen a vádlott 63 éves nő nem ismerte el bűnösségét. Elmondása szerint pont ellenkezőleg történt és a sógornője támadta meg őt. Továbbra is azt állítja, hogy testvére és sógornője összefogott ellene, hogy megszerezhessék a lakását.

Az ügyben előreláthatólag október 9-én tartanak újabb tárgyalást, ekkor további tanúk kihallgatására kerülhet sor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek