90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90.születésnapján köszöntötte fel az önkormányzat Sismis Sándorné Mészáros Máriát.

Sismis Sándornét köszöntötte fel családja és az önkormányzat a közelmúltban betöltött 90. születésnapján. Az ünnepeltnek Szepesi Tibor polgármester és dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető nyújtotta át az önkormányzat virágcsokrát és az Orbán Viktor miniszterelnök úr személyre szóló jó kívánságait tartalmazó köszöntő oklevelet, valamint a város ajándékát, egy tortát.

SZEPESI TIBOR, polgármester

- Nagyon sok szeretettel köszöntöm Karcag város nevében, ezen az ünnepi alkalmon, hiszen 90. születésnapját ünnepeljük a mai napon. Én szívből gratulálok, jó egészséget és sok-sok boldog évet kívánok még családja körében. Tessék elfogadni az emléklapot Magyarország kormányától, Orbán Viktor miniszterelnök úrtól. A város nevében is nagyon sok boldog születésnapot kívánok.

A születésnapi alkalmon egy dallal is felköszöntötték a szépkorút.

Az önkormányzat ajándékcsokrának átadása után egy meghitt beszélgetés során folytatódott tovább a köszöntés. Marika néni elmondta, hogy nagyon nehéz gyerekkora volt. A háború során elvitték édesapjukat katonának, sőt a házuk is kapott egy lövést, amelynek következtében elvesztette két testvérét is. Már egészen fiatalon cselédként kellett dolgoznia, de később rátalált a boldogság és megszületett gyermeke Tibor is. Dolgozott téglagyárban és konyhán is. Időközben két unokával és egy dédunokával is bővült a család. A szépkorút arról is kérdeztük, hogyan és mivel telnek a nyugdíjas évek.

Sismis Sándorné
- Jól eltelnek. Itt vagyok, idehozott a fiam, mert ott voltam magam egyedül. 16 évig voltam egyedül. Aztán Tibikém megvette ezt a kis házat, ezt az alsó épületet berendezte nekem. Most már 11 éve, hogy itt vagyok.

A szépkorú hölgy pihenget és tévézget a hétköznapok során. Marika nénit arról is kérdeztük mi lehet a hosszú élet titka. Elmondta nagyon sokat dolgozott, hogy megteremtse családjának a mindennapi betevőt. Fiával mindig egymás mellett voltak és segítették egymást a nehéz helyzetekben is. Talán ez lehet a hosszú élet titka mindig foglalkozni valamivel és nem gondolni a rossz dolgokra.

Sismis Sándorné
- Egészség legyen. Szerencsére egészséges vagyok. 90 évesen sem vagyok beteg. Talán ez a legfontosabb.

A Karcag Televízió valamennyi munkatársa nevében szívből kívánjuk Marika néninek, hogy továbbra is ugyanilyen derűsen, szellemi és fizikai frissességben töltsön el mégtovábbisok-sokboldog születésnapot családja körében.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek