KAPIBARÁT FOGADTAK ÖRÖKBE

Két nagykövetség is vállalta a tiszaderzsi kenguru park egyik lakójának védnökségét. Az ünnepi örökbefogadási rendezvényen az is kiderült, hogy a kapibara Venezuelában csiguire.

Nagy volt a sürgés- forgás a tiszaderzsi Kenguru Parkban. Sem a 2022. júniusában átadott kisállatkertben, de még magán a településen sem járt soha ilyen magas rangú diplomáciai delegáció.

JIMMI ANDRADE , NAGYKÖVET-HELYETTES,VEZEZUELAI BOLIVAR KÖZTÁRSASÁG NAGYKÖVETSÉGE
- Azért jöttünk ma ide a venezuelai nagykövetségről, hogy részt vegyünk ezen a szimbolikus, nagyon szép eseményen, melynek keretében örökbefogadunk egy kapibarát- ahogy nemzetközileg ismert a neve. Venezuelában csiguire ennek az állatnak a neve valójában. Ez egy nagyon szép esemény és nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetünk.

Ugyan a Venezuela címerében egy fehér ló látható, a kapibarának is komoly kultusza van.

DR. FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
-Kapibara és más különleges állatok láthatóak, amelyek azt hiszem, hogy megérdemlik azt, hogy megnézzük őket. Bízom benne, hogy ez a mostani alkalom is ráirányítja a figyelmet Tiszaderzs, a Tisza- tó vidékének a látnivalóira.

Mint a Tisza- tó mentén fekvő települések többsége, Tiszaderzs is úgy határozott, hogy kiaknázza a Magyarország legnagyobb mesterséges vízfelületében rejlő idegenforgalmi lehetőségeket. A Kenguru Park is egy olyan turisztikai célpont, amely tavasztól őszig vonzóvá tudja tenni a települést a turisták számára.

FÓTOSNÉ CZEGLÉDI ZSUZSA, polgármester:
Nem csak a Kenguru Parkot, hanem a Tisza- tó adta lehetőségeket, a derzsi lehetőségeket is megismerhetik, bemutathatjuk az ide látogatóknak és bízunk benne, hogy mindenki örömmel teli élményekkel tér haza és vissza is fog látogatni.

A község határában kialakított egy hektáros területen harminc faj kétszáz egyede látható. A legnépesebb a park nevét adó kenguru- állomány, de rajtuk kívül is akad bőven látnivaló.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
- Kolumbia és Venezuela nagykövetével a felajánlásukkal azt gondolom, hogy a környékbeliek csodát láthatnak, Közép- Amerikai csodáját. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a tiszaderzsi Kenguru Parkot.

Ahogy panda- diplomáciának is szokás nevezni azt, ha két ország vezetője szimbolikusan egy- egy állatot ajándékoz a másiknak, úgy a tiszaderzsi örökbefogadás sem biztos, hogy megáll a jelképes felügyelet- vállalás szintjén.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
-A kétoldalú kapcsolatok elmélyítésére nem csak diplomáciai, hanem gazdasági értelemben is sor kerülhet, hiszen nem csak egymás hagyományaira, nem csak egymás értékeire lehetünk kíváncsiak, hanem adott esetben egymás szokásaira és az egymás szokásaival együtt járó kulturális identitásra és ez a fajta identitás- csere, az identitásaink egymás előtti bemutatása az rendkívül jó alkalmat szolgáltat arra is, hogy az államok közötti együttműködést is el tudjuk mélyíteni mind Venezuela és Magyarország politikai, mind pedig diplomáciai és gazdasági döntéshozói előtt.

Ausztrália színes madarai a legkisebb zebrapintytől a legnagyobb kakadu fajokig is megtalálhatóak ebben a mini állatbemutatóban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek