Nagyvénkerti városrész fejlesztése

Karcag Városi Önkormányzat 499,99 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-JN1-2022-00015 azonosító számú „Nagyvénkerti városrész fejlesztése” című pályázatán.

A támogatás segítségével Karcag Városi Önkormányzat, mint kedvezményezett az alábbi fejlesztéseket kívánja megvalósítani:

- Nagyvénkerti családiházas övezet csapadékvíz elvezetése,

- beton gördeszkapálya építése, valamint műfüves játszótér kialakítása a Nagyvénkerti lakótelepen,

- Ohio téri parkolók és térburkolatok felújítása, okospad elhelyezése,

- okos zebrák kialakítása az Ohió téren,

- a Kórház utcai közút felújítása a körforgalomtól a Zöldfa utca kereszteződéséig.

A fejlesztés eredményeként megoldódik a Nagyvénkerti öblözet csapadékvíz elvezetése. Megújul a Kórház utca, illetve az Ohió tér burkolata a szomszédos kórház jobb minőségű úton történő megközelítésének biztosítása, emeltebb minőségű közúti kapcsolatok létesítése érdekében. Az Ohió téren 3 db okos zebra létesül a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele érdekében. A gördeszkapálya a kosárliget mögött, az új játszótér pedig a Kórház u. 12. szám mögötti területen kap helyet. A kialakítandó játszótér területén lévő elavult homokozó elbontásra kerül, új játszótér, valamint komplett, zárt táblás ipari kerítésrendszer létesül.

A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lezárását követően várhatóan 2024. május hónapban megkezdődnek, és 2024. év végéig megvalósulnak.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek