Nem tanulni járt az iskolába

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy tiszabői férfit, aki bő egy hét alatt háromszor is bement a helyi iskolába, és onnan összesen 39 informatikai eszközt lopott el.

A rendőrségre 2024. június 17-én érkezett bejelentés arról, hogy a hétvégén a tiszabői iskolából több mint 8 millió forint értékben tulajdonítottak el laptopokat.

A rendőrök adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek, és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit június 18-án előállítottak a Karcagi Rendőrkapitányságra. A 27 éves tiszabői férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy az eszközök egy részét eladta, egy részét pedig elrejtette egy közeli búzamezőben.

Az is kiderült, hogy az elmúlt időszakban – június 7. és június 17. között – háromszor lopott az intézményből, ahonnan 39 informatikai eszközt vitt el. Ezek nagy részét – 23 laptopot és 2 tabletet – a nyomozók megtalálták és visszaadták az iskola igazgatójának.

A férfi ellen ezek mellett több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban büntetőeljárás. Az ügyeket egyesítették, a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek