ÉRTÉKES NYEREMÉNYEKET SORSOLTAK

Értékes ajándékokat sorsolt ki az önkormányzat a szegregációs pályázatban résztvevők között.

A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ konzorciumban valósította meg városunk önkormányzatával a “Szegregátumok fejlesztésének komplex programja Karcagon” projektet. Ezen belül két év alatt 360 fő szegregátumban élő vett igénybe különféle szolgáltatásokat. Szepesi Tibor városunk polgármestere elmondta: a pályázat az ott élők életkörülményeinek javítását volt hivatott szolgálni. Az útfelújításokon és szociális lakásfelújításokon túl, 18 közösségfejlesztést célzó program, 4 szemétgyűjtési akció, 4 családi fotózás, zöldítési akció, 4 virágosztás, havonkénti tanácsadás valósult meg.

Szepesi Tibor polgármester
-Természetesen olyan programokat is megvalósítottunk, amely a mindennapi élettel kapcsolódott össze. Különböző szaktanácsadásokat, környezetnevelési programokat és olyan rendezvényeket valósítottunk meg, amelyben a környezeti nevelés játszott jelentős szerepet. Ennek apropóján került már a pályázat elején meghirdetésre az a lehetőség, hogy azok között, akik legalább tíz alkalommal részt vesznek ezeknek a programoknak valamelyik részén, nyereményeket fogunk kisorsolni. Olyan nagy nyereményeket, amelyekkel a pályázathoz hasonlóan a környezeti nevelést tudjuk majd népszerűsíteni és egy kicsit javítani. Ennek megfelelően fűnyíró, fűkasza került kisorsolásra, és mindezt köszönhetjük azoknak a támogatóinknak, akik a pályázat mellé álltak. Többek között egy kerékpárt is ki tudtunk ma sorsolni. Én azt gondolom, hogy sikeres volt a pályázat, nagyon sokan, több mint 300-an vettek részt a különböző programokon, és közülük voltak néhányan azok, akik a mai sorsolásra jogosulttá váltak.
Narráció: Megkérdeztünk néhány programban résztvevő szerencsés nyertest is a téma kapcsán. Elmondták milyen eseményeken vettek részt és azt is. hogy nagyon örülnek a kisorsolt ajándéknak.

Farkasné Bakté Szilvia
-Családi napokon vettünk részt, szemétszedéseken. Nagyon hálásak vagyunk és nagyon boldogok, hogy megkaphattuk ezt a fűnyírót. Minden tiszteletünk polgármester úré.

Egy másik hölgy egy gyönyörű kerékpárt nyert a sorsoláson. Elmondta nagyon sok hasznos programon vett részt a projekt során.

Ramosné Kelemen Ildikó
-Részt vettem ezeken a programokon és ezt az értékes ajándékot igy kaphattam meg. A kerékpárral járok majd dolgozni és a gyereket is eltudom majd vinni óvodába vele.

Szepesi Tibor városunk polgármestere az eseményen elmondta, hogy a projekt folytatódni fog. Hamarosan indul az új pályázat. A következő időszakban is hasonló programok kerülnek majd megszervezésre a szegregátumban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek