Az elmúlt 72 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt három napon 4 körözött személyt fogtak el, illetve 10 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Cserkeszőlőn ellenőriztek a rendőrök június 1-én este egy segédmotoros kerékpárral közlekedőt. A férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra. A férfi vezetői engedélyét bevonták és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Szintén eljárás indult annak a gépjárműnek a sofőrével szemben, akit június 2-án este igazoltattak a rendőrök Újszászon. Az alkoholteszter itt is pozitív értéket mutatott. A férfit előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra további mintavételre, illetve vezetői engedélyét elvették.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel pedig nő a balesetek kockázata is. Az ittas sofőrök nemcsak a sajátjukat, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek