Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, de mi nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton a Margitszigeten, ahol a Fidesz-KDNP-szövetség jelöltjeinek támogatására buzdított az európai parlamenti (EP-) választáson, hangsúlyozva: Magyarország csak akkor maradhat ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt.

"Akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni" - szögezte le, hozzátéve, "ez a magyarok igazsága", és most az a dolguk, hogy "a magyarok igazságát európai igazsággá" tegyék.

Orbán Viktor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet résztvevői előtt tartott beszédében arra figyelmeztetett: a háború elől nem lehet kitérni, elbújni, a háború egyetlen ellenszere a béke. "Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot, ez a mi küldetésünk" - jelentette ki.

Mint mondta, a világháborúk mögött a gonosz áll, ezért arra szólított fel: ne engedjenek neki. Eljött az ördögűzés ideje - fogalmazott. "Vagy mi győzünk, vagy ők. Harmadik út nincs, csak harmadik világháború. Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok istene!" - üzente.

Hangsúlyozta, hogy a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ezért tűzszünetre van szükség, tárgyalni kell.

Először is - folytatta - a választást a jövő héten meg kell nyerni, és egy hét múlva erősítést kaphatnak Európa minden országából és létrehozhatnak Brüsszelben "egy békepárti európai koalíciót". Hozzátette: ősszel az amerikaiak "békepárti elnököt választhatnak" és velük összehozhatják az "össznyugati-transzatlanti békekoalíciót". Az év elején "még kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk" az egész nyugati világban - összegzett.

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott: a Jóisten hat nap alatt teremtette a világot és a hetedikre pihenést írt elő, de sajnos, most "mi a hetedik napon sem pihenhetünk meg", "tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér". Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! - hangoztatta.

Orbán Viktor kiemelte, győzelmük nemcsak a Holdról látszott, hanem "minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát", de hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

Elmondta, európai választás előtt még sosem gyűltek össze ilyen óriási tömegben. "Hacsak ráfújnánk az ellenfeleinkre, Brüsszelig repülnének" - tette hozzá.

 

A kormányfő üdvözletét küldte és a Jóisten áldását kérte a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatottan várják a háború végét. Hozzátette, "kitartást kívánunk, veletek vagyunk, gondolunk rátok és biztatunk benneteket: nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul".

Üdvözletét küldte és gyógyulást kívánt Robert Ficónak, "Szlovákia békepárti miniszterelnökének" is. Hozzátette: "Robert Ficót azért lőtték le", mert a béke pártján állt, "kis híján az életét adta a békéért", de kemény fából faragták, nem az a fajta, aki hagyja magát "kiiktatni". A szlovák miniszterelnök vissza fog térni, és Szlovákia Magyarországgal együtt küzd a békéért - rögzítette.

Kijelentette: a kormánypártoknak úgy kell megnyerniük az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták "ijedtükben megnyissák" előttük a város kapuit, és "sietősen távozzanak az irodáikból".

 

Emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 2006 ősze óta minden választást megnyert, parlamentit, önkormányzatit és európait. "Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban. Abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita" - fogalmazott, hozzáfűzve: a Fidesz-KDNP tábora a legnagyobb, egysége a legszilárdabb egész Európában, és a kormánypártok tudnak a legjobban kampányolni, övék a legnagyobb választási hadsereg.

"Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadtestje, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" - mondta.

A Fidesz elnöke azt ígérte, hogy a jövő héten több millió ajtón kopogtatnak be, felállítva a "mozgósítás világrekordját".

Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll. "Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy."

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek