Kivédhetetlen baleset - Mindenki rémálmát élte át ez az autós Veszprém Vármegyében - Videó

A Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy kamionsofőr ellen, aki a járműszerelvény pótkocsijával okozott súlyos balesetet.

A vádirat szerint az ötvenes évei végén járó baranyai férfi 2023. május 3-án kora reggel, esős időben, egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Királyszentistván felől Berhida irányába közlekedett. Egy jobbra ívelő kanyarban a rosszul megválasztott sebesség miatt a pótkocsi a nedves úton megcsúszott és átsodródott a jobb oldali sávba, ahol az éppen szemből, szabályosan érkező személygépkocsinak csapódott. A vétlen sofőr semmit sem tudott tenni a baleset elkerülése érdekében. A jobb oldali ülésen helyet foglaló utasa, egy fiatal lány a baleset során maradandó fogyatékossággal járó csigolyatörést szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés, emellett pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

A videón a baleset látható.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek