ABÁDSZALÓKRA IS MEGÉRKEZTEK A NOTEBOOK-OK

Az abádszalóki iskolások is hozzájutottak azokhoz a tanulást segítő elektronikus eszközökhöz, amelyeket az Európai Unió és Magyarország Kormánya együttműködésében valamennyi iskolás megkap.

Az ünnepélyes átadón jelentette be a vármegyei közgyűlés elnöke, hogy a helyi iskola komoly energetikai felújításra is nyert támogatást.

Egymás hegyén- hátán sorakoznak azok a notebook-ok, amelyek percekkel az átadás után már az abádszalóki általános iskolások iskolatáskájában, iskolapadján szolgálják a nebulók fejlődését.

Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ vezetője:
-Ennek a projektnek a keretében a kormány az idei évvel bezárólag közel négyszázhatvanezer laptopot fog kiosztani. Jelen ciklusban április 22-től június 15-ig történik a laptopoknak a kiosztása. A legelső laptopok kiosztása 2002-ben történt meg, akkor a kilencedik évfolyamosok kapták meg, majd 2023-ban a hetedik és tizedik évfolyamosok, és most, 2024-ben ötödik- hatodik és kilencedikes évfolyamon kapják meg a tanulók.

Az Európai Unió programja az egész éven át tartó tanulás, a tanulási nehézségek, az esélyegyenlőség jegyében hirdette meg a programot, amelynek során az abádszalóki felsősök is hozzájuthattak ezekhez a gépekhez.

BALOG GYULA, Abádszalók polgármestere:
-Látjuk a gyerekekben a jövőt és így szinte folyamatosan mindig fejlesztés alatt volt az iskola. Minden lehetőséget megragadunk ahhoz, hogy a gyermekeink a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak. Az elmúlt években, évtizedben új épületszárnyat építettünk, tornateremmel bővült az iskola épülete, majd az önkormányzat gondoskodásának következtében- még úgy is, hogy nem az önkormányzat lett a fenntartó, hiszen fenntartóváltás lett, hanem a Karcagi Tankerületi Központ, akinek ezúton is köszönöm a hozzáállásukat, közreműködésüket, a fenntartásukat. De mi komoly partnerei kívánunk lenni ebben a tankerületnek.

Az új számítástechnikai eszközök várhatóan könnyebbé, gyorsabbá teszik az abádszalóki iskolások számára is a mindennapi tanulást.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
-Reméljük, nem olyan módon lesz rá szükség, mint a világjárvány alatt, amikor valóban otthonra szorultak a gyerekek, kiszorult az oktatás a falak közül és azért, hogy az életet védjük és a gyermekek és a családok biztonságát fokozzuk, ezért egy különleges jogrendben egy különleges tanrend került bevezetésre. Nagyon bízom benne, hogy ez már nem fog visszajönni, urai vagyunk a járványnak, de ettől függetlenül a felkészülést, a mindenkori iskolai képzésre, akár azokra a záróvizsgákra, amik év végén, vagy a kompetencia-méréskor a gyermekekre várnak, akár a kimeneti vizsgákhoz is a felkészülést hatékonyan fogják segíteni.

A notebook-átadón jelentette be a vármegyei közgyűlés elnöke, hogy a Kovács Mihály Általános Iskolában hamarosan komoly, százötvenmillió forintos energetikai felújítás is elkezdődik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek