Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán hétfőn este.

Május 18-án éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestre bukkantak a Megyeri hídnál.

Múlt szerdán találták meg a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestére bukkantak. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. Tegnap pedig Szigetújfalu közelében bukkantak a hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestére.

A szállodahajó cseh kapitányát múlt hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán egyebek mellett azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította", egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagyobb hajónak.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek