Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

Nyolc éve vásárolta meg mostani tulajdonosa az akkor már évek óta kihasználatlanul álló karcagi malom területét. Három évvel ezelőtt pedig komoly fejlesztés mellett döntött.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: Itt egy új malomépület fog megvalósulni, a környezetbe és Karcag hagyományaiba illeszkedően. És nem csak egy malomépület- mert hát a búzát, az árpát évezredek óta őrlik. Hanem egy olyan technológia is, amely még nem honosodott meg Magyarországon.

A másfél milliárd forintos fejlesztés hétszázötvenmillió forintos kormányzati támogatásból valósul meg

SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere, Fidesz- KDNP: Karcag város önkormányzata elkötelezett az olyan fejlesztések mellett, melyek további munkahelyet, munkahelyeket teremtenek településünkön. Amelyek azt szolgálják, hogy aki helyben szeretne boldogulni, az helyben találja meg számítását.

Az ezerötszáz négyzetméteres malomépület mellett felépül egy ezer négyzetméteres késztermék- raktár, valamint a harmincezer tonna tárolására képes betonsilók is.

VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter: Rendkívül nehéz éveken vagyunk túl és a jelek az országban is és Karcagon is azt mutatják, hogy túl vagyunk a nehezén. Túl vagyunk a nehezén méghozzá úgy vagyunk túl, hogy megőriztük a foglalkoztatottság magas szintjét- 4,7 millió embernek van munkája az országban, az inflációt pedig sikeresen letörtük.

Az évi több tízezer tonna alapanyagot a Karcag környéki gazdákkal szeretné megtermeltetni a malom tulajdonosa, akinek hosszú távú tervei vannak a városban, hiszen már a leendő üzem továbbfejlesztésére is vannak tervei.

SZATMÁRI ZOLTÁN, ügyvezető, Kun Malom Grain Kft.: Ebbe a malomba fogunk hántolni búzát, árpát és durumbúzát, a mai korszerű táplálkozásnak fontos része lesz

Az évszázados karcagi hagyományokat folytató malomban várhatóan jövő év végén már őrlik a környéken termesztett gabonát.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek