TAPÉTAVÁGÓVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

Letartóztatásban a szomszédja nyakát tapétavágóval elmetszeni próbáló férfi.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 47 éves jászsági férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi és szomszéd családdal régóta haragos viszonyt ápolt. 2024. április 19. napján, a reggeli órákban a férfi konfliktusba keveredett a család egy férfi tagjával, amely miatt rendőri intézkedésre is sor került. Ezt követően a gyanúsított ittas állapotban, 10 óra körüli időben bement a szomszéd házába kezében egy csukott állapotú 17 cm hosszú tapétavágó késsel, nadrágzsebében pedig egy12 cm pengehosszúságú késsel.
A férfi a hálószobában „Na, most melyikőtökkel kezdjem?” felkiáltással az ott tartózkodó, az ágyon neki háttal ülő nőhöz lépett, fejét a hajánál fogva hátra feszítette, és egy húzó mozdulattal a nyakát elől, vízszintesen a tapétavágó késsel megvágta. A nő a támadás során védekezni próbált, amelynek során az eszköz a kezén is megsebezte. A férfi ezt követően a szobában tartózkodó másik nőhöz lépett, aki ekkor az ágyról felugrott, majd a szobából a 2 nő és a társaságukban lévő férfi kimenekült. A támadó a család után indult, ekkor azonban a család férfi tagja őt egy vascsővel az arcán megütötte, majd a családtagok a helyszínről elmenekültek.
A főügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel a régóta fennálló haragos szomszédi viszonyra, mely egy indulati cselekményben csúcsosodott ki – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a megkísérelt cselekményt véghezvinné.
A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek