Évkezdés a református általános iskolában

Hogyan indult a 2021-es év?- erről kérdeztük Földváriné Simon Ilonát, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatóját.

 

A szünetben nem kaptak házi feladatot a gyerekek, csak szorgalmit, de így is vannak, akik foglalkoztak a két hét alatt is a tanulással. Természetesen ez nem kötelező, mert a szünet azért van, hogy pihenjenek - mondta az iskolavezető, aki arról is beszámolt, hogy december elején az ellenőrzőben felhívták a szülők figyelmét arra, hogy a félévig kinek miből kell még javítania.

A jövő héten kezdődnek a felmérések a hangos olvasással, majd a tantárgyi számonkérésekkel. A féléves osztályozó értekezletet mind a három telephelyen külön-külön tartják majd.

A nyolcadikosoknak október 9 én tartottak pályaválasztási napot, melyen négy középiskola mutatkozott be, később a nyílt napok elmaradtak, de a középiskolák bemutatkozó filmeket készítettek, amit elküldtek.

Az érintett tanulók, szülők hozzá tudtak jutni ezekhez az anyagokhoz, így a vírus nem zavarta meg ilyen értelemben a pályaválasztást.

A leendő elsősök szüleinek október 19-én még sikerült megtartani a beiskolázási tájékoztatót és két iskola előkészítő foglalkozást a kilencből. Ezt tavasszal folytatják.

Online előkészítőt nem szerveznek, mert ezeknek a foglalkozásoknak pont az a lényege, hogy a gyerek a szülővel együtt bejöjjön iskolába, megismerkedjen a leendő elsős tanító nénivel, szokja az iskolai légkört. Az előzetes felmérések alapján három első osztályt indítanak 20-20 fővel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14