SE PÉNZ, SE TERMÉK

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy fiatal egyeki lakost gyanúsítanak azzal a bűncselekmény-sorozattal, ami 2023 októberétől 2024 január végéig zajlott. A férfi egy online piactéren hirdetett használati cikkeket (cserépkályhákat, konyhabútorokat és egy üveges vitrint). A sértettek az előre kialkudott vételárat – 10 és 100 ezer forint nagyságrendben – megküldték a gyanúsított számlaszámára, azonban a megvásárolt termékek nem érkeztek meg. A férfi minden kapcsolatot megszakított a vásárlókkal, elérhetetlenné vált.

A bűnügyesek aprólékosan göngyölítették fel az esetet, és a napokban ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 23 éves férfit, aki mindent beismert.

Fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetők módszerét, és ne dőljön be a csalóknak! A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai ismételten óvatosságra intik a vásárlókat!

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek