https://infokarcag.hu/hirek/olvas/ket-nap-het-buncselekmeny-2024-04-15-141042

A hétvégén négy járművel próbálkozott és kettőt el is lopott egy fegyverneki férfi, mindkét kocsiban benne maradt az indítókulcs.

Azonban az ügy szerencsésen zárult, a rendőrök megtalálták az autókat. Hét vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.

Több lopásról is érkezett bejelentés a hétvégén a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra. Az első telefon április 13-án délelőtt érkezett arról, hogy betört egy ismeretlen egy fegyverneki élelmiszerüzletbe, és pénzt zsákmányolt. A következő bejelentés másnap reggel érkezett. Egy sofőr csak pár percre hagyta őrizetlenül a kocsiját egy fegyverneki bolt előtt, de ennyi pont elegendő volt a tolvajnak, hogy a benne lévő indítókulccsal elvigye. Amíg a rendőrök helyszíneltek, megjelent még egy sértett, aki arról számolt be, hogy nyitott autójából ellopták a pénztárcáját. Valaki egy másik kocsit is megkísérelt meglovasítani, azonban annak „csak” a gyújtáskapcsolóját rongálta meg. Nem tudta elvinni, az abban talált iratokat és bankkártyát viszont magával vitte a tolvaj. A bankkártyával megkísérelt pénzt felvenni, sikertelenül. Szintén Fegyvernekről jött az állampolgári hívás, miszerint egy tehergépkocsi ajtaját nyitva találták, és egy ismeretlen megrongálta a kormány alatti kábeleket. Törökszentmiklósról is kocsilopást jelentettek, ott egy családi ház elől vitték el a gépjárművet, melyben szintén benne maradt az indítókulcs.

A rendőrök információi alapján mindegyik bűncselekménnyel ugyanaz a 19 éves fegyverneki férfi hozható összefüggésbe. Április 14-én kutatást tartottak a lakcímén, és megtalálták a bolt elől elkötött kocsit. A fiatalember elmondta a rendőröknek, hogy hol találják a másik kocsit Tiszabőn. Így mindkét lopott autó visszakerült jogos tulajdonosához.

A gyanúsítottat előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók négyrendbeli lopás, kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek