Nem csak a hangját emelte fel pár szem eper miatt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását.

 Az ügyészség indítványa szerint a férfi és szomszédja között régóta haragos viszony állt fenn. A sértett férfi 2024. április 8. napján, a délelőtti órákban levágta a gyanúsított háza előtt, az utcán egy eperfa néhány ágát, mivel azok zavarták a személygépkocsival történő közlekedésben. Az idős férfi ezt észlelve ugyanezen a napon a koraesti órákban a szomszéd háza előtti utcaszakaszon egy 50 cm nyélhosszúságú és 12,5 cm élhosszúságú baltával levágott ugyanannyi gallyat egy meggyfájáról, mint amennyit a sértett a gyanúsított háza előtti eperfáról.

 A sértett észlelve ezt kiment az utcára és felszólította a gyanúsítottat, hogy a cselekményét azonnal hagyja abba, azonban az idős férfi ekkor - azzal a kijelentéssel, hogy „Majd agyonütlek én!” - két kézzel a feje fölé emelte a baltát, majd azzal a másik férfi feje irányába ütött, azonban a sértett támadást karját maga elé emelve ki tudta védeni.

 A sértett ekkor beszaladt a házának az udvarára, ahová az elkövető a baltával utána ment, miközben többször a sértett agyonütésével fenyegetőzött. Menekülés közben a sértett megbotlott a járda mellett lévő ágyásszegélyben és a földre esett. Támadója a földre kerülést kihasználva a baltával megütötte a sértett bal vállát, majd a további támadást az utcában lakók megakadályozták.

 A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett el.

 A főügyészség azért indítványozta a büntetlen előéletű férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel a haragos viszonyra és a gyanúsított cselekményt követő azon kijelentésére, hogy csak azt sajnálja, hogy nem sikerült a sértettet elpusztítania – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt cselekményt véghezvinné.

 A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte.

 A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során, a képen a vitát generáló eperfa látható.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek