PASSIÓJÁTÉK A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai Gyertek hozzám címmel mutattak be passiójátékot.

Jézus halálának és feltámadásának eseményeit mutatja be az a passiójáték, melyet a Szent Pál Marista Általános Iskola diákjai adtak elő a napokban. A Gyertek hozzám című előadás ezúttal is nagy sikert aratott. A forgatókönyvét, a jelmezeket, a díszletet az iskola tanárai és aMária Iskolatestvérek Szerzetesrend szerzetes testvérei készítették, a jeleneteket a szereplőknek pedig az iskola pedagógusai tanították be- tudtuk meg Dánielné Kacsó Andreától a Szent Pál Marista Általános Iskola igazgatójától.

Dánielné Kacsó Andrea Szent Pál Marista Általános Iskola igazgató:
-Több hónapja készülnek a gyerekek, és a pedagógus kollégáim egy szerzetestestvér irányításával, Jodie testvér irányításával. Több éve adjuk elő a Passió-játékot így húsvét tájékán, pontosan azért, hogy felkészüljön mindenki erre a lelki megtisztulásra, és tudjuk igazán szívből ünnepelni majd Jézus feltámadását. Azt gondolom, hogy ez a passiójáték egy különleges passiójáték, hisz nem a szokványos szemszögből, hanem Mária és Mária Magdolna szemszögéből nézi végig a Jézus kínszenvedés történetét, a keresztutat, és ez a misztériumjáték a gyerekeket is közel hozza ehhez a nagyon fontos eseményhez.

Igazgató asszony hozzátette, hogy a passiójátékot már harmadjára adják elő a diákok a nagyközönség előtt. Encsre is meghívást kaptak, ahol szintén nagy sikert aratott az előadás, de előtte Karcagon is színpadra álltak a gyerekek.

Dánielné Kacsó AndreaSzent Pál Marista Általános Iskola igazgató:
-Nagyon sok vendégünk volt, iskolák, közszemélyek, akik kíváncsiak voltak ránk, olyanok, akik az iskolánkkal szívesen tartják a kapcsolatot, és megtisztelnek bennünket azzal, hogy megnézik az előadásunkat. Ez a harmadik előadás a mi gyerekeinknek szól, a háromszáz gyermekünknek. Polgármester urat, illetve Veres Zoltán atyát várjuk még az előadásra, ők kapcsolódnak be ebbe az előadássorozatba. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy a gyerekek ezt ilyen szívből adják elő, és nemcsak azt tudjuk megmutatni, amit a szemükkel látnak majd a közönség soraiban ülők, hanem amit a gyerekek a szívükben is hoznak ezáltal az előadás által.
Az intézményvezető hozzátette, nagyon nagy összefogással készültek erre az előadásra. Nagyon sok ember összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy ilyen nagy sikere legyen a passiójátéknak.

Dánielné Kacsó Andrean Szent Pál Marista Általános Iskola igazgató.
-Inkább ez közösségi élmény, mint munka ebben az esetben. A jelmezek
összeállítása folyamatosan történik, a díszlet megépítésében még a karbantartónk is segít. A ruhák elkészítésében Gyökeres Marika nyugalmazott igazgatóhelyettesünk szokott segíteni, de a kollégák is varrják ezeket a ruhákat. A gyerekek is hozzák azokat a kellékeket, amikben ők tudnak segíteni, illetve a rendszergazdánk az, aki a zenét, a mikrofonokat kezeli ahhoz, hogy jó legyen a hangosítás. A színpadképben pedig a fényeffektusok is nagyon sokat segítenek, ahhoz pedig Jordi testvér ért.

Hatalmas sikert aratott a Gyertek hozzám című passiójáték. A több száz gyermek és a velük érkezett pedagógusok, az iskola nyugalmazott pedagógusai vastapssal jutalmazták a diákok előadását.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek