ÜLÉSEZETT A JNSZ VÁRMEGYEI KÖZGYŰLÉS

Mintegy 30 millió forintnyi saját bevételre számít két befejezett, vagy befejezéshez közel álló pályázati forrásból megvalósuló létesítményétől a vármegyei önkormányzat.

A közgyűlés testületi ülésén a költségvetés mellett a közelgő választásokról és elismerő díjak odaítéléséről is szó esett.

A 2024 június 9- ére kiírt önkormányzati választások kapcsán felmerülő hivatali teendőkről jóllehet először esett szó a vármegyei közgyűlés ülésén, a téma most már napirenden is marad, hiszen a felkészülés nem csak helyi szinten kezdődött meg.

A testület elé kerülő napirendi pontok többsége pénzügyi természetű volt. A működési költségeket részletező dokumentumból kiderült, hogy a szűkös források ellenére a hivatal működése zavartalan volt 2023-ban. Idén pedig már saját bevétellel is számolhatnak. Elkészült és bérlőjét várja a karcagi iparterületen felépített gyártócsarnok és az újév idegenforgalmi attrakciójának számító tiszafüredi természetbúvár játszóház és túraközpont is megkezdheti működését.

A karcagi ipari- és a tiszafüredi turisztikai- oktatási létesítmény az előzetes kalkulációk szerint 30 millió forintos bevételt termel majd…. A vármegyei közgyűlés zárt ülésen tárgyalta az idei rendészeti és közbiztonsági díjak odaítélésével kapcsolatos döntéseket. A beérkezett felterjesztések egyelőre ugyan nem publikusak- annyi azonban bizonyos, hogy 2024- ben sem marad ki egyetlen- a helyi közbiztonságot garantáló szervezet sem – azaz lesz rendőr, katasztrófavédő és a közterületfelügyelő is a díjazottak között.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek