Két eltiltás sem tartotta vissza a járművezetéstől, börtönbüntetés lett a vége

Eltiltották, mégis volán mögé ült. Börtön lett a vége.

A Szolnoki Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 64 éves szolnoki férfit, akit két eltiltás sem tudott visszatartani attól, hogy a volán mögé üljön.

A férfit 2023 májusában a Szolnoki Járásbíróság – jogerős határozattal – engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 1 év időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Ennek ellenére a férfi ismét volán mögé ült, így 2023 októberében a Ceglédi Járásbíróság jogerős ítéletével járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt másfél évre a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A férfit ezek sem tartották vissza, a többszörös eltiltás után is autóba ült, 2023. december 17. napján, este, Tószeg belterületén közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amikor őt igazoltatták a rendőrök.

A járási ügyészség gyorsított eljárásban járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt bíróság elé állította a szolnoki férfit.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 1 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetésre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A kiszabott ítélettel szemben a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek