SOKBA KERÜLHET A VALENTIN-NAP

Mára már világszerte elterjedt az a hagyomány, hogy Valentin-napon a szerelmesek megajándékozzák egymást.

A férfiak jellemzően virágcsokorral, bonbonnal lepik meg párjukat, a hölgyek pedig valamilyen szerelmes ajándékkal. Az igazság azonban az, hogy Valentin-napra az ajándékozás tekintetében a lehetőségek tárháza végtelen, csak a képzelet, vagy éppen a pénztárca szabhat határt. Hogy Karcagon mennyibe kerülhet Valentin-napon egymás megajándékozása, kiderül a következő összeállításunkból.

Valentin-napon a 16. században terjedt el a virágcsokrok ajándékozása. Mára világszerte ünneplik, különböző szokások terjedtek el. Peruban például még munkaszüneti nappá is nyilvánították a Valentin-napot, hogy a párok méltóképp megünnepelhessék a szerelmüket. Itthon is egyre elterjedtebb az ajándékozás a szerelmesek napján. Felkerestük az egyik virágboltot városunkban, ahol a tulajdonostól megtudtuk, hogy Valentin-napra már az újév után elkezdi a készülést, hiszen ez a virágos szakma első nagy rohamát jelenti. Megtudtuk, hogy azon tudatos vásárlók, akik biztosra szeretnének menni, már a február 14-ét jóval megelőzően előrendelnek. A forgalom ebben az időszakban megnő a virágboltban. A későig dolgozókra is gondoltak, ezért hosszított nyitvatartással is készülnek.



TÚRINÉ ZSUZSA, VIRÁGBOLT TULAJDONOS: Mi személy szerint reggel 8-tól este
A virágkötő azt is elmondta, hogy a Valentin-napi virágoknál a piros szín a domináló, de kedvelt a rózsaszínű csokor is. Mindig vannak aktuális trendek a csokrokat illetően, most már Karcagon is egyre többen keresik a virágboxokat. Ezek pedig ebben a virágboltban körülbelül 13.000 Ft-tól kezdődnek. A forgalom mellett ebben az időszakban az árak is megnőnek, ez több tényezőtől is függ.

TÚRINÉ ZSUZSA, VIRÁGBOLT TULAJDONOS:
- Az euró is befolyásolja az árakat, nyilván ezekkel is számolnunk kell.

A virágboltos azt is elárulta, hogy aki nem akar nagy csokrot készíttetni és az egyszerűséget szereti, egy szál virágot, leginkább vörös rózsát visz.

TÚRINÉ ZSUZSA, VIRÁGBOLT TULAJDONOS:

-Én azt gondolom, hogy a legolcsóbb rózsánk az egy ilyen 800-900-1.000-1.200, tehát egészen a 2.800 Ft-ig úgy lehet beszélgetnük.


Sokan azonban nemcsak virággal szeretnék meglepni kedvesüket. Ennek az ajándékboltnak a tulajdonosa szerint nagyon közkedveltek ilyenkor a különféle macis ajándéktárgyak, de nemcsak macikkal, hanem a szerelmes ajándékok széles választékával is készülnek, hiszen ilyenkor jóval többen vásárolnak.

SZABÓ LÁSZLÓNÉ BETTI, TULAJDONOS
-Általában duplájára nő a forgalom.
Az ajándékbolt tulajdonosától azt is megtudtuk, hogy üzletükben a legolcsóbb Valentin-napi ajándéktárgy 1.000,-Ft, a legdrágább pedig 20.000,-. Minden korosztály vásárol párjának, jellemzően többféle ajándékot is megvesznek egyszerre erre az alkalomra. Általában 20-30.000,- Ft-ot költenek, de vannak, akik jóval kevesebbet áldoznak az ajándékozásra, ugyanúgy, mint más ünnepekkor is. A pénztárca határozza meg.

Sokan az ajándékozás mellett egy hangulatos étterembe is elmennek Valentin-nap alkalmából egy romantikus vacsorára.

Ferencziné Márki Anikó:
-Mindig el szoktunk menni vacsorázni valahová együtt, már most ugye kisbabánk van, de valószínű ez lesz a program hármasban is, egy meghitt vacsora valahol.



Ebben a berekfürdői étteremben külön Valentin-napi menü ajánlattal is készülnek a szerelmeseknek.

TÓTH CSABA ÉTTEREMVEZETŐ:
- Éttermünk séfje egy négyfogásos menüsorral kedveskedik vendégeinknek, amelyben előétel egy paprikás csirkesaláta, sokmagvas parmezánkeksszel, a leves egy zöldborsó kapucsínó kecskesajt habbal, a főétel választható, egy kacsa és csirke duó pisztáciás krosztában, a halas ételek szerelmeseinek citromos fekete tőkehalfilé, garnélás rizspiláffal, a desszertünk pedig egy narancsos méhes-mézes pohárkrém.

A Valentin-napi menüt ebben az étteremben egy főre 12.900 Ft-ért kínálják. Az étteremvezetőtől azt is megtudtuk, hogy évek óta nagyon népszerű ez a szolgáltatásuk, ilyenkor megsokszorozódik az asztalfoglalás.
Megállapíthatjuk, hogy azok a párok, akik megadják a módját egymás megajándékozásának, több tízezer forintot is elkölthetnek Valentin-napra Karcagon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek