HÓÁGYÚZTAK SZOLNOKON

Hóágyú segítségével havat varázsoltak Szolnokon.

Az alföldi megyeszékhely ugyan nem bővelkedik dombokban, ám azt a kettőt, amely a városban található, télen is használják a helyiek. Különösen akkor- ahogy most is- hóágyúnak köszönhetően mesterséges hó borítja a kedvelt szánkózóhelyet.

Lövik a Várkonyi téri dombokat Szolnokon. A hóágyú ezen a télen is megteremti a mesterséges havat a város kedvelt szánkózóhelyén.

FÖLDI RENÁTA:
Nagyon örülünk, szeretünk itt lakni és csodálatos, hogy ez a lehetőség áll a családok előtt. tele vannak a gyerekek élettel és le tudunk jönni örülni ide.

Egyre gyakrabban hómentesek a telek, ezért a téli sportok űzése érdekében hóágyúkat is be kell vetni. Ahhoz, hogy a mesterséges hó megmaradjon, egyetlen dologra, száraz hidegre van szükség.

LITS LÁSZLÓ, ügyvezető, Szolnoki Városüzemeltetési Kft.:
Én úgy gondolom, hogy a következő pár napban ez mindenképpen megoldható, rengeteg szolnoki család, rengeteg szolnoki gyerek fogja élvezni a télnek ezt az áldását.

Az Alföld közepén nehéz igazi szánkózóhelyet találni. Ez a két domb sem természetes képződmény, a hetvenes évek nagy építkezései során összetolt földből alakult ki.

A környéken élők már a hóágyú hangjára ébredtek, a néhány milliméter vastagságú hótakarót le is tesztelték.

SZALÓKI ZSOLT:
Nagyon nagy örömmel fogadtuk, hát így igazából ez volt az első talán ebben az évben, hogy így a hóágyút alkalmazták ezen a területen. Ugye eddig nem nagyon volt található meg itt hó, aztán most nagy örömmel fogadjuk, hogy tudunk itt játszani, meg nézni ezt, így gyönyörködni benne.

A következő napokban napközben is fagypont körüli hőmérséklet várható, így szinte biztos, hogy- ahogy eddig minden évben- most is megtelik szánkózókkal a két domb.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek