Karcagi a megye idei első babája

Mándoki Zalán éjfél után 7 perccel látta meg a napvilágot.

A karcagi Kátai Gábor Kórházban január 1-jén 0 óra 07 perckor született meg megyénk legifjabb polgára, a karcagi Mándoki Zalán, s egy óra múlva pedig ugyanitt a tiszeszentimrei Kiss Zoé Amira született.


Mándoki László és párja, Gyányi Orsolya nagyon várták kisfiúk érkezését, Zalánt, aki 3160 grammal és 48 centiméterrel született meg dr. Debreczeni László főorvos segítségével.


Az anyukának ez az első, párjának a harmadik gyermeke. A 20. hét óta tudták, hogy kisfiúk érkezik, s szerettek volna neki különleges nevet, ezért lett Zalán - árulta el a boldog édesanya telefonon.


- Bár szerettük volna édesanyámat meglepni a hírrel, így meg akartuk várnia 12. hetet, de ápolónőként nagyon jó szeme volt hozzá, így hamarabb rájött, hogy unokája lesz - mondja mosolyogva Orsolya, akinek nagy támaszt, biztonságérzetet jelentetett, hogy a szülésnél ott lehetett vele párja László is, akivel 3,5 éve vannak együtt. Az anyuka családjában Zalán az első unoka, így nagy a boldogság.


Az anyuka a COOP-ban dolgozott pénztárosként, párja az E-Hull-nál gépkezelőként. Szilveszterkor este 6-kor kezdődtek a fájások, amikor bejöttek a kórházba, s éjfél után született meg császárral Zalán. Pár óra együttlét után Orsi szerint kisfia nagyon nyugodt, álombaba, akit vár otthon a berendezett babaszobája is.


Mint megtudtuk, 1-jén 1 óra 07-perckor született meg a Kátai Gábor Kórházban az idei második baba Kiss Zoé Amira, akinek a tiszaszentimrei Kiss Mercédesz az édesanyja és Deák Tamás az édesapja, őt dr. Simon Zsanett szakorvos segítette a világra.


Mint dr. Farkas Béla osztályvezető főorvostól megtudtuk ,2020-ban 703 baba (ez 26 %-kal több az előző évinél) született a Kátai Gábor Kórházban, ebből 10 ikerszülés volt.
Fotók: Dr. Farkas Béla / DE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14