Dömötör Csaba: a cél 2024-ben a gyarapodás

A kormány nem titkolt célja, hogy Magyarország 2024-ben is a gyarapodás útját járja - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán vasárnap publikált videónyilatkozatban.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormány emellett továbbra is fenntartja a biztonságot.

A háborúk, a nemzetközi gazdasági nehézségek ellenére a kormány jövőre is azon dolgozik, hogy támogassa a családokat - mondta.

A január 1-jén életbe lépő és sok magyar családnak segítséget jelentő intézkedések között említette, hogy elindul a csok plusz, a kedvezményes hitel a gyermeket vállaló pároknak, a vállat gyermekek számától függően akár 50 millió forint értékben.

Folytatódik a Babaváró program, és a keretösszege tizenegy millió forintra nő, valamint bővül a falusi csok program is, a vissza nem térítendő támogatás összege 50 százalékkal, egyes esetekben még nagyobb mértékben nő - emelte ki.

A gyed felső összeghatára, a diplomás gyed és a gyermekek otthongondozási díjának összege is emelkedik - tette hozzá.

A magyar családtámogatási rendszer a sokféle nehézséggel terhelt időszakban is erősödik - szögezte le Dömötör Csaba.

Jelezte, pozitív változások várhatók a bérekkel kapcsolatban is. Tovább emelkednek a minimálbérek, januárban már az emelt összeget kapják kézhez a dolgozók. Az emeléssel a minimálbér a kormányzásuk kezdete óta már több mint három és féleszeresére nőtt - idézte fel.

Hozzátette, hogy a minimálbér emelése a "többi bérsávban is emelkedést szokott hozni".

Januártól hat százalékkal emelkednek a nyugdíjak, és februárban érkezik a 13. havi juttatás, az időseknek pedig az infláció ellen védelmet jelent a nyugdíjkorrekció - mondta.

Ha Brüsszelből megérkeznek a szükséges garanciák, megvalósulhat a nagyobb arányú béremelés a pedagógusoknál. Ez januártól átlagosan 32 százalékos lesz, amit "2025-ben és 2026-ban további emelési hullámok követhetnek" - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Közölte, a kormány fontos célja, hogy támogassa a zöldenergiát, ezért indítják el az új napenergia-programot. A családok akár ötmillió forintos támogatást is kaphatnak napenergia felhasználására és tárolására - mondta. Hozzátette, hogy a program hosszú távon csökkentheti a családok energiaköltségeit és a környezeti terheket.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek