Karácsony a Hubai családban

Hubai Imre Csaba, a NAK megyei elnöke szeretné gyermekeivel és unokáival tölteni a szentestét, de ez a létszámkorlát miatt most nem lehetséges.

Azt azonban nem szeretné, ha idén nem kóstolnák meg felesége által főzött, sütött hagyományos ételeket, így mindenkihez időben eljuttatják azokat.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a három gyermeke, a 11 unokája és 1 dédunokája most nem üli körbe szenteste a Hubai Imre családi asztalát, de a megszokott ízek mindegyikőjük asztalán ott lesznek.

Az ünnepi menüben lesz halászlé, pulykasült, mákos bejgli, a birkapörkölt egyaránt a borscs, a hajdúsági töltött káposzta - amit mindenki saját családja körében fogyaszt majd el.

Természetesen a karácsonyi ajándékok is időben megérkeznek az unokákhoz a kapott kívánságlista alapján. Feleségével azonban más ajándékok is érkeznek a gyermekeik fái alá. A hagyományokat is ápolják, hiszen van görög-katolikus, református, katolikus is köztük, de az együttérzést, az együttlétet csak telefonon, videón való beszélgetéssel biztosítják idén.

Hubai Imréék 52 éves házasok - az idén feleségével kettesben ünnepli majd a szentestét - s akkor adja át neki is a személyre szabott ajándékát, ami szintén a családi összetartozás alapját is erősíti. A kárpátaljai, szlovákiai rokonsággal telefonon tartják a kapcsolatot, személyesen, ha elmúlik a nehéz helyzet, akkor találkoznak majd.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14