Ingatlan.com: 38 ezerszeres volt a különbség a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlan között idén

A magyar ingatlanpiacon történelmi nagyságúra nyílt az olló 2023-ban a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlan között: 38 ezerszeres volt a különbség - írja az ingatlan.com az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

A kínálatban megtalálható ingatlanok között új rekorder egy szombathelyi kastély, amelyért 30 millió eurót kérnek, hasonlóan magas összegre a lakóingatlanok piacán eddig nem volt példa - emelik ki, hozzátéve, hogy a legolcsóbb eladó ingatlan egy 50 négyzetméteres putnoki borház, amely 300 ezer forintért várja vevőjét. A legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlan közötti árkülönbség így több mint 38 ezerszeresre nőtt.

Az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, amely 1 millió forintért került az új tulajdonoshoz. A legdrágább eladott ingatlan egy római-parti luxusvilla volt, amely több mint 700 millió forintért cserélt gazdát.

A leggyorsabban eladott ingatlan egy csaknem 32 millió forintos XIV. kerületi panellakás volt, amely 18 óra alatt talált gazdára, szintén napon belül került vevő egy 82,5 millió forintos isaszegi családi házra is - olvasható az ingatlan.com közleményében.

A magyar tulajdonban lévő ingatlan.com Magyarország piacvezető ingatlanhirdetési portálja. Évente több mint 120 ezer magánszemély és több mint 9000 ingatlanközvetítő hirdet a weboldalon, amely havonta több mint 3,5 millió látogatóval rendelkezik.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek