Számos baleset történt a hétvégén

Jelentős számú baleset volt az elmúlt három napban megyénkben.

Ezek során többen megsérültek, két ember életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Jelentős számú baleset volt az elmúlt három napban megyénkben. Ezek során többen megsérültek, két ember életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Egy melléképület kéményének koromzsákja izzott péntek reggel Szolnokon, a Karinthy Frigyes úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói távolították el az izzó részeket.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután a szolnoki Krúdy Gyula utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szintén péntek délután karambolozott két autó a szolnoki Tószegi úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A mentők a helyszínről egy embert szállítottak kórházba.

Gázszivárgás miatt értesítették a tűzoltókat péntek délután Szolnokra, egy Ispán körúti társasházi lakáshoz. A szolnoki hivatásos tűzoltók a tűzhely körül érezték a gázszagot, ám műszerük nem mutatott ki koncentrációt, ezért elzárták a gázcsapot. Az egység értesítette a gázszolgáltató szakemberét, aki megállapította, hogy egy hibás tömítés okozta a problémát.

Lekapott az útról egy kisteherautó utánfutója péntek este a 4-es számú főút fegyverneki szakaszán. Az ingóságokkal megpakolt utánfutót a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kézi erővel tolták vissza az útra.

Beizzott a födém péntek este Kőtelken, egy Petőfi úti családi házban. A problémát a beépített kandalló kürtőjének átforrósodása idézte elő. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a födémszerkezetet és megszüntették az izzást, parázslást, valamint kiszellőztették a füsttel telített épületet, közben pedig hőkamerás méréseket végeztek. Az ingatlan lakható maradt, a fűtést más módon meg lehetett oldani.

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion szombat délelőtt a 44-es számú főúton, Tiszakürtnél. A járműszerelvény a szalagkorlátnak dőlt. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók segítettek a kamiont visszavontatni az útra.

Füst szivárgott a kémény falából egy épület padlásterébe szombat délután Kisújszálláson, a Honvéd utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók megbontották a kémény körül a födémet, de oda izzás vagy tűz nem terjedt át. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Fának ütközött egy személygépkocsi szombat délután Tiszapüspöki külterületén. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, egy beszorult embert pedig feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki. A járműben négyen utaztak, körülük három utast a mentők kórházba szállítottak.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi szombat délután a 32-es számú főúton, Szolnok és Zagyvarékas között. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, melynek két utasához mentők érkeztek.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat este Karcagon, egy Tompa utcai családi házban. A karcagi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítását követően légzőkészülékben detektoros méréseket végeztek, és az alsókonyhában lévő gázüzemű vízmelegítő környezetében magas szén-monoxid koncentrációt mutattak ki. Az egység emellett a cserépkályhából is eltávolította az izzó részeket. A ház három lakója nem sérült meg és otthonában maradhatott.

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap délelőtt a 442-es számú főúton, Rákócziújfalu és Martfű között. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók az egyik autót áramtalanították, beszorult sofőrjét pedig hidraulikus mentőszerszámok segítségével szabadították ki és átadták a mentőknek, ám a sérült a gyors és szakszerű ellátás ellenére életét vesztette. A másik gépjármű vezetője az ütközés következtében azonnal elhunyt. A balesetben érintett volt egy harmadik autó is, melynek sofőrjét a mentők ellátták. A tűzoltók a helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.

Beizzott egy családi ház kéményének belseje vasárnap este Jásztelken, a Szabadság úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel szüntették meg a problémát.

Fotó: Törökszentmiklós ÖTP, Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14