ADVENTI KOSZORÚ TREND

Majd minden évben változik az adventi koszorú trend. Idén a földközeli színek az uralkodók.

Hagyományosan az adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya áll. Az első lila jelképezi a hitet, a második a reményt. Advent harmadik vasárnapján a rózsaszínű gyertyát szokás meggyújtani, amely az öröm jelképe. A negyedik gyertya pedig a szeretetet szimbolizálja.

TÚRI IMRÉNÉ, tulajdonos, Zsuzsa Virágszalon:
"Vannak, akik ő maguk szeretnék elkészíteni a kis adventi készítményüket, ezért sokan megkeresnek a kiegészítőkkel, szalagokkal, a trendeknek a színeinek a nyomonkövetésével, tájékoztatást kérnek, melyiket mivel rakják össze. De igazából most ugye elmondhatjuk ebben az évben, hogy az idei évnek a trendszíne a földközeli színek. A mi a természet színeihez megyünk vissza. Ami a természetben fellelhető."

A változóban lévő igényeknek tudható be, hogy egyre többen keresnek kék gyertyát az adventi koszorúhoz, ezt jellemzően aranyszínűvel párosítják. De igencsak megnőtt a barna gyertyák iránt is a kereslet, miközben a piros színű megőrizte népszerűségét. Van, aki a lakása színvilágához passzoló koszorút készít, vagy készíttet, így a virágkereskedőknek igen széles választékot érdemes tartaniuk.

TÚRI IMRÉNÉ, tulajdonos, Zsuzsa Virágszalon:"Amikor elkezdjük az első gyertyát meggyújtani, egy melegséget, az összetartozást érzünk, amikor a gyerekek a szülőkkel együtt készítik a kis adventi koszorúkat. Nem a készterméket veszik meg, hanem ez már egy családépítő, családösszetartó ereje is van ezeknek a családoknál. De a nagymama, aki viszont ő maga ugye nem tud már ezzel foglalkozni, ő szívesen bejön és ő megveszi a készterméket."

A hagyomány szerint lila színű gyertyát szokás meggyújtani az adventi koszorún, de egyre több családban megváltozott a gyertya színe. A gyertya lángja azonban ugyanazt a melegséget és ugyanazt a fényt sugározza.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek