Letartóztatta a bíróság az édesanyjára késsel és ollóval támadó rablót

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kapcsolati erőszak vétsége miatt indítványozta egy 28 éves jászberényi férfinak a letartóztatását.

A férfi édesanyját többször bántalmazta és fenyegette, hogy tőle pénzt szerezzen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendszeresen alkoholt fogyasztó férfi egy háztartásban élt édesanyjával, Jászberényben. A férfi az elmúlt hónapokban, 2023 júliusa óta több alkalommal bántalmazta testi és érzelmi módon is az édesanyját, tőle többször pénzt vett el.

2023. december 8-án, 14 óra körül a férfi ismét pénzt kért az édesanyjától, mely kérésnek a nő nem tett eleget. Erre a fia közölte vele, hogy „jobb lenne, ha megdöglenél”, mire a nő átadott neki 1.000 forintot.

A férfi ezt követően, ugyanezen a napon, 16 óra körül – miután elfogyasztotta a korábban kapott pénzen megvásárolt bort – ismételten pénzt követelt az édesanyjától, aki már nem adott neki újra. A férfi ekkor magához vett egy kisebb méretű kést, azt az édesanyja felé tartotta, felemelte, majd azt kérdezte tőle „mi van, ha most megöllek?”, majd a kést az asztalba vágta úgy, hogy annak a pengéje elhajlott. A nő ennek hatására ismételten adott a fiának 1.000 forintot.

A fentieket követően a férfi a nő asztalon lévő táskáját is el akarta venni, amit a nő erősen szorított, így azt végül nem tudta elvenni tőle.

Másnap 10 órakor a történet megismétlődött, a pénzkérésből fakadó vita odáig fajult, hogy a férfi egy ollót vett magához, melyet felemelt és az édesanyja felé tartott, miközben azt mondta neki, hogy „ezt szúrom beléd!”. A nő ekkor félrelökte a fiát és a szobájába menekült, ahová a férfi követte és őt a torkánál fogva megragadta, dulakodni kezdtek, majd a férfi az anyja fejét két alkalommal a falhoz ütötte.

A járási ügyészség a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére (5-12 évig terjedő szabadságvesztés) figyelemmel megalapozottnak látta a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélyét, valamint arra tekintettel, hogy a férfi egy háztartásban él az édesanyjával, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyét is.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett, és 2023. december 12-én elrendelte a férfi letartóztatását, melyet ő tudomásul vett, védője azonban nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az elkövetéskor használt késről és ollóról.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek