Népszerű a magyarorszag.hu megújult időpontfoglaló felülete

Népszerű a magyarorszag.hu novemberben megújult időpontfoglaló felülete: októberben alig húszezren, november első három hetében több mint nyolcvanezren foglaltak időpontot kormányablakokban történő ügyintézésre online

- közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint korábban 1000-1500 volt a napi ügyindítások száma, az új felület közzétételét követő napon pedig 11 ezer.

A szám jelentős emelkedésében az is szerepet játszik, hogy november 11. óta csak előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség személyes ügyintézésre a kormányablakokban - írták.

Ismertették: a szolgáltatás használatával lehetőség van a többi közt családtámogatási, egészségbiztosítási és személyi okmány ügyintézésre is időpontot foglalni. Az ügycsoport és az ügy kiválasztása után megadható az ügyintézés helyszíne, és megtekinthetők, mely időpontok szabadok a következő hét napban. A bejelentkezett felhasználó másnak is foglalhat időpontot a foglalási mező alatt található "Más számára foglalom le ezt az időpontot" gomb kiválasztásával. Sikeres foglalás esetén már a felületen látható az ügyintézéshez kapott sorszám, a foglalás adatait pedig a rendszer a felületen megadott e-mail-címre is továbbítja.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg - gépjárműügyek kivételével - Ügyfélkapu nélkül is lehet időpontot foglalni a kormányablakokban történő ügyintézéshez - tették hozzá.

Tudatták azt is, hogy novemberben ismét egyre többen vették igénybe az elektronikus szolgáltatásokat a magyarorszag.hu oldalon. Az elektronikusan beküldött űrlapok száma november első három hetében meghaladta a teljes októberi beküldésszámot, és az elektronikus ügyintézési lehetőségeket is egyre többen használják: az online lakcímbejelentés szolgáltatást például novemberben átlagosan heti hatezer ügyfél vette igénybe.

A havi 5 millió látogatót számláló magyarorszag.hu oldalon jelenleg több mint 1300 ügy érhető el, amelyek közül 1100 esetben elektronikus ügyindításra is van lehetőség - olvasható a közleményben.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek