SMS-BEN ÉLNEK VISSZA A RENDŐRSÉG NEVÉVEL

A Mátrix Projekt keretein belül ismételten felhívjuk a figyelmet a rendőrség nevével visszaélő, országosan elterjedt adathalász csalási módszerre.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerveihez az elmúlt időszakban több telefonhívás is érkezett, miszerint SMS-üzenetben be nem fizetett szabálysértési bírság befizetésére szólítják fel a címzettet.

Az adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. Az üzenetre kattintva megnyílik az adathalász link – www.ugyintezes-policeportal.com – amelyet egy befizetés funkciójának imitálásával működtetnek.

Amennyiben Ön is kapott a rendőrség nevében ilyen üzenetet, hagyja figyelmen kívül, és törölje, ne kattintson a linkre!

A galériában megtekinthető példaként a csaló üzenete az adathalász linkkel. Az üzenet olvasásakor legyen gyanús a weboldal „.com” domainvégződése (a hivatalos rendőrségi oldalak „.hu” domain tartományi jelzéssel működnek). Amennyiben mégis a linkre kattintana, és a bírság alapját képező „bűncselekmény” megnevezése „engedély nélküli parkolás” vagy „sebességtúllépés” fogjon gyanút, mert a fenti cselekmények nem minősülnek bűncselekménynek.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek