Melléképület, garázs és kémény is égett

A hétvégén több tűzesethez riasztották a tűzoltókat.

Egy fagyasztószekrény, illetve műanyag- és papírhulladék gyulladt ki egy négyemeletes társasház egyik garázsában péntek délelőtt Kisújszálláson, a Deák Ferenc utcában. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére a tulajdonos épségben ki tudta menekíteni az autóját. Az egység egy vízsugárral megfékezte a lángokat és áramtalanította a helyiséget.

Mintegy hetven centiméter mély víz gyűlt össze péntek délutánra Karcagon, egy Dózsa György úton található rendezvényközpont pincéjében. A helyiség egyik párkányán rekedt egy kismacska, amely a víz miatt nem tudott kimenekülni. A karcagi hivatásos tűzoltók melles csizmát húzva szabadították ki épségben a cicát, akit átadtak az állatmentőknek.

Átégett egy kandalló alumínium kéménye péntek délután a szolnoki Cseresznye utcában. Az izzó égéstermék-elvezető hője meggyújtotta a tetőszerkezet közelben lévő fa elemeit. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral avatkoztak be, a szerkezet ennek révén csupán kis területen károsodott, a padlástér gipszkarton falazata pedig nem sérült meg. A lakók más módon meg tudták oldani a fűtést, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Tűz keletkezett egy kilenc négyzetméteres melléképület belsejében péntek este a tiszaföldvári Aranykert úton. A kunszentmártoni hivatásos, illetve a település önkormányzati tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet, ennek köszönhetően az nem terjedt át a lakóépületre; a tetőszerkezet szarufája is csak kismértékben károsodott. Az ingatlan lakható maradt.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt Fegyverneken, a Petőfi Sándor úton. A baleset során az egyik autó egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, illetve biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Egy kiszáradt kútba esett egy macska szombat délután Karcagon, a Völgyeskert utcában. A városi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével, sértetlenül szabadították ki az állatot.

Avar égett nyolc négyzetméternyi területen szombat este Tiszakürtön, a Korhányszőlőben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral szüntették meg a problémát.

Kigyulladt egy traktor vasárnap délután Abádszalókon, az Előd úton. Mire a település önkormányzati tűzoltói a helyszínre értek, addigra a tulajdonos egy slaggal elfojtotta a lángokat, így az egység az áramtalanítás után egy vízsugárral visszahűtötte az átforrósodott részeket.

Összehordott szemét kapott lángra húsz négyzetméternyi területen vasárnap délután a szolnoki Motor utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a káreseményt.

Elakadt egy orvosi ügyeleti gépkocsi vasárnap délután a jászalsószentgyörgyi Tavaszmező úton. A település önkéntes tűzoltói drótkötél segítségével húzták ki a járművet, amely önerejéből folytatni tudta az útját.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14